Heyva Sor: Efrîn’e yardım için seferber olalım

Heyva Sor a Kurdistanê İsviçre Başkanı Lezgin Örnek, "Efrîn halkının yardımımıza ihtiyacı var. İnsan olarak sorumluluğumuzu yerine getirme günüdür" dedi.

Avrupa’daki Kürt yardım kuruluşlarının Efrîn için başlattığı kampanya sürüyor.

Heyva Sor a Kurdistanê İsviçre, bu yıl 25’inci yılını kutluyor. 25 yıldır ülke çapında çeşitli projelere imza atan kuruluş, Kürdistan’a birçok yardım kampanyası başlattı. Şimdi de Avrupa’nın diğer Kürt yardım kuruluşlarıyla paralel Efrîn için yardım kampanyası başlatmış durumda.

Kampanyaya ilişkin ANF’ye bilgi veren Heyva Sor a Kurdistanê İsviçre Başkanı Lezgin Örnek, İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarına kampanyaya katılma çağrısında bulundu.

‘EFRİN’DE GÖRKEMLİ DİRENİŞ VAR BİZDE BURADA CEVAP OLALIM’

Örnek, “Bu yardım kampanyamızı bizim kurumun gönüllü çalışanları ve Kürdistani yurtsever kurumlarıyla birlikte yürütüyoruz. Şimdiye kadar kampanyaya ciddi bir yaklaşım söz konusu. Halkımız Efrîn’deki bu görkemli direnişten kaynaklı bu kampanyaya gerçekken de çok sıcak yaklaşıyor, yardımlarını esirgemiyor. Çalışmalarımız İsviçre’nin her tarafında sürüyor" diye belirtti.

Örnek, "Halkımız banka üzerinden para yatırdığında lütfen Almanca, Fransızca ve İtalyanca hangi dil olursa olsun fark etmez, sadece 'bağış' yazmaları yeterli” diye ekledi.

‘EFRÎN HALKININ BİZE İHTİYACI VAR’

Örnek, devamla şunları söyledi: "Efrîn’de iletişimde olduğumuz yardım kuruluşları yetkilileri daha çok hastane, tıbbi malzeme ve acil yaşam malzemelerine ihtiyaç olduğunu söylüyorlar. Bunun için biz de acilen bu malzemeleri sağlamak için seferber olmuş durumdayız. İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılara ve dostlarına çağrımız; bu ihtiyaçları karşılamak için zaman kaybetmeden yardımda bulunmalarıdır. Efrîn halkının bizim yardımımıza ihtiyacı var. Halk olarak, insan olarak sorumluluğumuzu yerine getirme günüdür. Herkes bu bilinçle yaklaşmalı; kampanyayı katılarak büyütmeliyiz.”

KATILMAK İÇİN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Efrîn için başlatılan kampanyaya katılmak isteyenler, aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilir:

Switzerland / İsviçre / Swîsre / Schweiz

Kurdistan Rote Halbmond Schweiz – Croissant Rouge du Kurdistan Suisse (Heyva Sor a Kurdistanê Swîsre)

Address/Anschrift/Navnîşan:

Passage de Montriond 3-5 1006 Lausanne

Tel: +41-798635044

E-mail: [email protected]

Account/Hesap/Konto:

Bank Cler

Konto. Nr: 40-008888-1

IBAN: CH55 0844 0257 1924 1200 1

BIC/SWIFT: COOPCHBB

http://www.heyvasor.ch