Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Hildesheim’da politik tutsaklarla dayanışma eylemleri

Hildesheim’da politik tutsakların durumuna dikkat çekmek ve la dayanışmayı geliştirmek amacıyla iki ayrı eylem gerçekleştirildi.

Almanya’nın Hildesheim kentinde Zora ve Young Struggle'dan gençler "tüm siyasi tutsaklara özgürlük" talebiyle sokaklara çıktı. Şehir merkezindeki bir meydanda düzenledikleri mitinge ilgi gösteren birçok insanla konuştular ve dünyanın dört bir yanındaki politik tutsakların karşılaştığı durumları anlattılar.

Ardından Cafe Kürdistan’da bir araya gelindi ve hapishanelerdeki direniş mücadeleleri ve devrimci hareketler tartışıldı. Bazı yoldaşların tutsaklık deneyimleri anlatıldı ve mücadeleleri hatırlatıldı.

Günün sonunda Hildesheim Kadın Hapishanesi önünde bir araya gelen gençler tutsaklarla dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Yapılan konuşmalarda şunlar ifade edildi:

“Özgürlük mücadelesinde tutuksak düşen yoldaşlarımız umudumuzdur. Çünkü vazgeçmiyorlar. Türkiye'de olsun, Kurdistan'da olsun, İran'da olsun. Tutsakların iradesi işkence, cinsiyetçi şiddet ve tecrit ile kırılmaya çalışılıyor. Ancak hapishanelerde devam eden ve yayılan devrimci direnişi her yerde görüyoruz. Bu umut ve bu cesaret bize Almanya'da savaşmaya devam etme ve irademizi ve kararlılığımızı güçlendirme gücü veriyor. Direnişçilerle dayanışmamızı sokaklara taşıyoruz. Açlık grevi eylemlerine dikkat çekiyoruz. Esaret altında ölümsüzleşenleri anıyoruz. Yoldaşlarımızın yargı tarafından tecavüze uğramalarını, katledilmelerini ve gözaltında kaybedilmelerini kınıyoruz.

Tutsakların direnişinden nasıl cesaret ve umut alıyorsak, onlara da güç vermek istiyoruz. Onlara yalnız olmadıklarını göstermek istiyoruz. Tüm gençleri, siyasi tutsaklara mektup yazarak cezaevlerine dayanışma ve umut tazelemeye çağırıyoruz. Karanlık hapishane hücrelerine ışık getirelim ve bu sisteme karşı direnişlerini canlı tutmalarına yardımcı olalım. Tüm siyasi tutsaklara özgürlük! Hildesheim'dan Kurdistan'a direnişi yaşatıyoruz!”