Hildesheim’daki çadır eylemi altıncı haftasında

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve açlık grevlerine dikkat çekmek için Almanya’nın Hildesheim kentinde başlatılan altı aylık çadır eylemi, altıncı haftasına sürüyor.

Hildesheim Şehit Meryem Kadın Komünü öncülüğünde başlatılan çadır eylemine altıncı haftasına Salzgitter Şehit Berçem Cilo Kadın Meclisi destek verdi.

Kent merkezindeki polis karakolu önünde kurulan çadırın çevresinde tecride ve açlık grevlerine dikkat çeken bildiriler dağıtıldı.

Eylemciler, açlık grevleri sırasında fedai eylemi yapan direnişçilerin afişlerini taşırken, çadırın iki tarafına “Açlık grevinden fedakarlığa, Abdullah Öcalan özlerindeki mutlak tecrit sonlandırılmalı” ve “Beraber Mutlak tecritti kıracağız” yazılı pankartlar asıldı.

Şehit Meryem Kadın Komünü ikinci sözcüsü Xeco Donma, Öcalan’ın avukatları ile 2 Mayıs’ta gerçekleştirdiği görüşmeye değinerek şunları söyledi: “Görüşmede biz şunu anladık, Türk devletti açlık grevindekilerin taleplerini kabul etmedi. Türk devleti, Türkiye için ileri adım atmadı, yine teklik politikasına devam ediyor. Yine Kürtleri inkar politikasını yürütüyor.”

Donma, direnişlerinin devam edeceğini söyledi. Eylem sırasında “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî berxwedana Leylayê” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atılırken, kadınlar “beyaz kefeni” temsil eden önlükler giyerek çadırın yanına yürüdü.

HANNOVER’DE YÜRÜYÜŞ

Almanya’nın Hannover kentinde ise Şehid Ronahî Kadın Meclisi tren garının önünde bir yürüyüş ve miting organize etti.

Şehid Arin Mirkan Kadın Meclisi ve Şehid Barin Kobane derneği de eyleme destek verdi.

Miting meydanında kısa konuşmalar yapıldı ve ardından insan zinciri ile Steintor meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirildi.