Hildesheim ve Hamburg'da şehit anması

Almanya’nın Hildesheim kentinde Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla fedai eylem yapan devrimciler ile Hamburg’da ise Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen HPG gerillası Yusuf Aslan anıldı.

Almanya’nın Hildesheim kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için fedai eylemi yapan direnişçiler anıldı.

Şehit Meryem Kadın Komünü Hildesheim’in organize ettiği ve Şehit Berçem Cilo Salzgitter desteği ile anma düzenlendi. Etinlikte, Ümit Acar, Uğur Şakar, Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Zehra Sağlam, Medya Çınar, Yonca Akıcı, Mahsum Pamay ile Siraç Yüksek anıldı.

Şehitlerin fotoğraflarının konulduğu masada mumlar da yakıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada DKTM Eşbaşkanı Hatice Gönen, YJK-E üyesi ve Şehit Berçem Cilo Kadın Meclisi Hakime Yousef, Şehit Meryem Kadın komünü üyesi Hayat Donma birer konuşma yaptı. Anma konuşmalar ardından “Herne peş” marşının seslendirilmesi ve ‘Bijî berxwedana Leyla’ sloganlarıyla sona erdi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen HPG gerillası Aslan Kalkan (Yusuf Aslan) anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma, Kalkan’ın yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Anmada gösterilen sinevizyonda Kalkan şunları dile getirdi: “Ben de bu halkın bir evladı olarak karınca, kararınca bu davaya bir şeyler katmak istedim. Her zaman şehitlerin yolunu kendime esas aldım ve bu güçle mücadele ettim…!”

Anma, Aslan anısına lokma dağıtılması ile sona erdi.