Hizbullah: İdlib’deki anlaşmaya rağmen Suriye’de kalacağız

Rusya ve Türkiye öncülüğünde İdlib’e yönelik operasyonun durdurulmasını öngören anlaşmaya dikkat çeken Nasrallah, Hizbullah’ın ‘yeni bir emre kadar’ Suriye’de kalacağını vurguladı.

İdlib’e yönelik varılan anlaşmanın Hizbullah’ın Suriye’deki varlığında bir değişiklik yapmayacağının altını çizen Nasrallah, “İdlib anlaşmasından sonra ve İdlib’de rahatlamadan sonra da kalmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Suriye’deki askeri varlıklarının Şam rejiminin ihtiyacı ve onayıyla olduğunu belirten Hasan Nasrallah, güçler arasındaki sınır hatlarında çatışmaların azalmasının Hizbullah güçlerinin sayısında bir değişikliğe neden olabileceğini de ifade etti.

Hizbullah lideri, İdlib anlaşmasının planlandığı gibi uygulanması halinde Suriye’de bir ‘sükunetin’ sağlanabileceğini ve herhangi bir ‘cephe hattı kalmayacağını’ da savundu.

Suriye rejimi lideri Beşar Esad’ın talebiyle 2013 yılından itibaren binlerce savaşçısını bu ülkeye gönderen Hizbullah, özellikle Lübnan sınırına yakın bölgelerdeki çatışmalarda yer almıştı.