GÖRÜNTÜLÜ

Hollanda’da tarihi Newroz: Abdullah Öcalan irademizdir

Hollanda Newrozu’na katılan yaklaşık 7 bin kişi, “irademizdir” dedikleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin bir insanlık suçu olduğunu, çözümün Abdullah Öcalan'la diyalogdan geçtiğini vurguladı.

Hollanda’nın Den Haag şehrinde tarihi Newroz kutlaması yapıldı. Rijswijk’de yapılan Newroz kutlamasına yaklaşık yedi bin kişi katıldı.

Kurdistanlıların ve dostlarının katıldığı Newroz etkinliğinde bir araya gelen kitle, Kurdistan Özgürlük Şehitleri için saygı duruşunda bulunduktan sonra sanatçıların stranlarıyla coşkulu bir kutlama gerçekleştirdi.

Etkinliğe katılan Siyasetçi Kemal Aktaş, bu Newroz’un Kurdistan ve Avrupa’da bir bayramdan daha çok siyasi iradenin yansıması olarak kabul edilmesi gerektiğini ve Türk devletinin savaşta ısrar etmesinin sorunun daha da büyümesine yol açacağını söyledi. Aktaş, çözümün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile diyalogdan geçtiğini ve tecridin bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

Hollanda’da uzun süredir ilk defa böyle büyük bir katılımın gözlendiği Newroz kutlamasında kitle, sahneye çıkan sanatçıların şarkılarına eşlik ederek, Kurdistan Özgürlük Hareketinin direnişini selamladı.

Kitlenin çoğunluğunu Kurdistani kıyafetler giymiş kadınlar oluşturduğu etkinlikte bol bol halay çekildi.