HPG Çukurca’da şehit düşen üç gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 31 Mayıs’ta Hakkari’nin Çukurca ilçesinde işgalci Türk ordusu ile yaşanan çatışmalarda şehit düşen üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada “28 Haziran tarihli açıklamamızda 31 Mayıs günü Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Derewa Qesradê alanında işgalci TC ordusunun başlattığı işgal operasyonunda, güçlerimiz ile işgalciler arasında yaşanan çatışmalarda Brusk, Harun ve Kawa yoldaşlarımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” diye hatırlattı.

Üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Brusk Amed
Adı Soyadı: Barış Bardakçı
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Hediye – Şükrü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mayıs 2020 / Çelê

Kod Adı: Harun Özgür
Adı Soyadı: Engin Deniz
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Saliha – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mayıs 2020 / Çelê

Kod Adı: Kawa Rüstem
Adı Soyadı: Xelil Nahsen
Doğum Yeri: Halep
Anne - Baba Adı: Amune – Welid
Şehadet Tarihi ve Yeri: 31 Mayıs 2020 / Çelê

Açıklamada gerillaların mücadele yaşamlarına ilişkin şunlar ifade edildi:

“Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, özgürlük sevdalılarının kanlarıyla yazılmış, emsalsiz bir kahramanlık tarihidir. Yok edilmeyle yüz yüze bırakılmış, tarihin arka sayfalarına hapsedilmiş bir halkın tarihi, Kürdistan’ın bağrından yetişerek gelen; halkına, vatanına en temiz duygularla bağlı yiğitler tarafından yeniden yazılmıştır. Kuşkusuz bu gerçekliği ortaya çıkaran Rêber Apo’nun felsefesidir. PKK’nin öncülük ettiği özgür kimlik, özgür vatan çizgisi Kürdistan’ın yiğit evlatları tarafından tereddütsüz bir şekilde sahiplenilmiş ve yeni bir dönemin kapılarını açmıştır.

Sömürgeci, faşist TC devleti, yükselen özgür Kürdistan ve Kürt gerçekliğini kendisi için tehdit olarak görmekte ve bu gerçekliği ortandan kaldırmayı kendisi için temek amaç olarak benimsemiştir. Bulduğu bütün teknik imkanları özgürlük mücadelesini tasfiye etmek amacıyla sahaya süren işgalci TC devleti, bütün bu uğraşlarına rağmen sonuç almaktan çok uzaktır. Ne zaman kanlı zafer naraları atmaya niyetlense, hiç beklemediği anlarda ve beklemediği yerlerde özgürlük gerillasından ölümcül bir darbe yemektedir. Alandaki on binlerce askeri kuvvet ve emperyalist güçlerin PKK’yi tasfiye temelinde TC’ye sunduğu sınırsız desteğe rağmen, Kürdistan’ın fedaileri faşist güçlere darbe üstüne darbe vurmaktadır.

Soluk soluğa mücadeleyi yürüten Kürdistan özgürlük gerillası, Kürt halkının özgürlük hayallerini gerçekleştirmek adına bedel ödemekten hiçbir zaman kaçınmamıştır. Mücadele içinde en ön saflarda, militanca yürüyen yoldaşlarımız tarz ve yöntemin ne olması gerektiğini açıkça ortaya koymaktadırlar. Kuşkusuz Kürdistan gençleri akın akın gerilla saflarına katılarak bu fedai çizgiyi her zaman sahiplenmişlerdir.

İşgalci, faşist TC devletinin saldırıları karşısında vücutlarına siper eden Kawa, Harun ve Brusk yoldaşlarımız, fedai, militan çizginin temsilcileri olarak; yürüttükleri mücadele, düşman karşısındaki keskin tutumları ve mücadele geleneğini sahiplenişleri ile yolumuzu aydınlatmış ve yıldızlaşarak ölümsüz şehitlerimiz arasındaki onurlu yerlerini almışlardır.”

HPG-BİM, gerillalar için başsağlığı dileğinde bulundu ve özgürlük bayraklarını zafere taşıma sözü verdi: “Şehadete ulaşan Kawa, Harun ve Brusk yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve kahraman şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”