HPG: Garzan şehitlerini saygıyla anıyoruz

Garzan'da şehit düşen gerillaların kimliğini açıklayan HPG, "Şoreş, Ronahi, Mahir, Zerdeşt, Besê ve Tekoşer yoldaşlarımız destansı kahramanlık direnişleriyle bir kez daha gerillanın fedai ruhunu açık bir şekilde ortaya koymuşlardır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Garzan’da şehit düşen gerillaların kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“5 Eylül 2020 günü işgalci TC ordusu Bitlis’in Şêx Cuma alanına yönelik hava saldırısı gerçekleştirdikten sonra kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Operasyon sırasında güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır.  İşgalci TC ordusuna ağır darbeler vuran Şoreş, Mahir, Zerdeşt, Besê ve Tekoşer yoldaşlarımız alanda iki gün boyunca süren yoğun çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda şehadete ulaşmışlardır. Ronahi yoldaşımız ise yaralandıktan ve son mermisine kadar çatıştıktan sonra düşmana esir düşmemek için bombasını kendisinde patlatarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Şoreş Nemrut
Adı Soyadı: Devrim Erdemir
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Radife – Cevdet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Eylül 2020
 / Bitlis

 

Kod Adı: Ronahi Dersim
Adı Soyadı: Özlem Atsak
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Zeytun – Kerem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Eylül 2020
 / Bitlis

 

Kod Adı: Mahir Garzan
Adı Soyadı: İbrahim Yılmaz
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Besra – Bozdin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Eylül 2020
 / Bitlis

 

Kod Adı: Zerdeşt Garzan
Adı Soyadı: Ümran Aslan
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Şefika – Kadri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Eylül 2020
 / Bitlis

 

Kod Adı: Besê Havin
Adı Soyadı: Dilan Arslan
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Hayat – Fesih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Eylül 2020
 / Bitlis

 

Kod Adı: Tekoşer Kurdistan
Adı Soyadı: Muhammed Şerifi
Doğum Yeri: Taliş
Anne - Baba Adı: Sırahi – Abdulhüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Eylül 2020
 / Bitlis

GERİLLANIN FEDAİ RUHUNU ORTAYA KOYDULAR

Kürt halkı, tarihi boyunca zulme boyun eğmemiş ve direniş merkezlerine dönüştürdüğü kutsal Kürdistan dağlarında direnmiş ve bu direnişi soylu bir geleneğe dönüştürerek günümüze ulaştırmayı başarmıştır. Partimiz PKK bu soylu direniş geleneğine dayanarak halkımızın direniş çizgisini en üst noktaya çıkarmış ve zafere doğru kesintisiz bir yürüyüşün kapılarını açmıştır. Kuşkusuz bu direniş ve soluksuz zafer yürüyüşü kahraman şehitlerimizin sınırsız emekleri sonucunda ortaya çıkmıştır. Şehitlerimiz yaşam çizgimiz, mücadele ve zafer gerekçemizdir. Şehitler Partisi PKK, yaşanan her şehadetle birlikte gücünü ve kararlığını intikam ateşiyle bileyerek mücadelesini hep bir adım daha ileri taşımayı kendisine temel felsefe olarak belirlemiştir. Kürdistan’ın yiğit evlatlarının Kürdistan topraklarına dökülen kanları, halkımızın özgür geleceğinin teminatı olmaktadır. Bu bilinçle hareket eden kahraman gerillamız, gözünü kırpmadan işgalcilere karşı direnmekte ve işgalcilerin sömürgeci heveslerini kursaklarında bırakmaktadır. Kürt halkı ve onun direngen ruhunun mücadele öncüsü olan gerillamız, onur mücadelemizi zaferle taçlandıracaktır. Bitlis’in Şêx Cuma alanında ölümsüzleşen Şoreş, Ronahi, Mahir, Zerdeşt, Besê ve Tekoşer yoldaşlarımız destansı kahramanlık direnişleriyle bir kez daha gerillanın fedai ruhunu açık bir şekilde ortaya koymuşlardır.

ŞOREŞ

Şoreş yoldaşımız Bitlis’te dünyaya gelmiştir. Garzan bölgesinde yurtseverliği ile tanınan bir ailede yetişen ve şekillenen yoldaşımız, her zaman halkımızın değerlerine bağlı kalmayı kendisine esas almıştır. Mücadelesini en üst seviyede sürdürmek isteyen Şoreş yoldaşımız 2013’te gerilla saflarına katılmıştır. Şoreş yoldaşımızın annesi olan değerli yurtsever Radife Erdemir 2016 yılında işgalci TC devletinin vahşice gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu Garzan’da şehit düşmüştür. Şoreş yoldaşımız, şehitlere bağlılık seviyesi en üst noktada olan bir yoldaşımız olarak bu şehadet karşısında annesi Şehit Radife şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerinin anısını mücadelesini yükselterek cevap olmayı esas almıştır. Rêber APO’nun sadık militanı, yoldaşların yoldaşı, Kürdistan sevdalısı ve şehit evladı Şoreş yoldaşımız, partimizin tüm ısrarlarına rağmen her zaman mücadelenin en ön saflarında yer almak için büyük bir çaba içerisinde oluştur. İşgalcilere karşı vatan topraklarında savaşarak özgürlük şehitlerinin intikamını almayı esas almıştır. Doğduğu topraklar olan ve annesini şehit verdiği Garzan’da ölümsüzleşen yoldaşımızın mücadele tarzı, kararlılığı, iradesi ve intikam öfkesi geri kalan yoldaşları için tereddütsüz takip edilecek en temel duruş ve katılım biçimi olacaktır.

RONAHİ

Ronahi yoldaşımız Wan’da, yurtsever ve Kürdistan değerlerine bağlı, direnişçi bir ailede dünyaya gelmiştir. Faşist TC devletinin ajanlaştırma ve Kürdistan gençliğini yozlaştırma çabalarına karşı gerilla saflarına katılarak cevap olmuştur. Özgürlüğe olan tutkusu ve değerlere olan bağlılığı hakikat yolunda kesintisiz bir mücadele azmi geliştirmesini sağlamıştır. Kürdistan dağlarındaki kadın özgürlük yürüyüşünde her zaman en zorlu alanlarda mücadele yürütmeyi kendisi için temel bir ilke haline getirmiştir. Ronahi yoldaşımız, ‘’özgürlük ve hakikate bedel ödenmeden ulaşılmaz’’ diyerek, değer üzerine değer katmayı kendisine temel yaşam ilkesi olarak belirlemiş yoldaşlarımızdandır. Kadın Özgürlük İdeolojisi’ni derinden benimseyen, Beritan, Zilan ve Delallerin fedai öncü kadın komuta çizgisini bizzat komutanlaşarak pratiğine yansıtan Ronahi yoldaşımızın direnişi ve emeği özgürlük mücadelemize, asil Kürt kadınlarına her zaman ilham kaynağı olacak ve zafere doğru giden yolumuzu aydınlatacaktır.

MAHİR

Mahir yoldaşımız, işgalci TC devletinin uyguladığı baskı ve zulüm politikaları nedeniyle İstanbul’a göç etmek zorunda kalan yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir.  Düşmanın asimilasyon ve Kürtleri ülkesinden koparma çabalarına rağmen halkımıza ve değerlerimize bağlı kalmış ve işgalcilere karşı cevabını gerilla saflarına katılarak vermiştir. Fiziki olarak Kürdistan’dan uzakta büyümek zorunda kalan yoldaşımız ülkesi Kürdistan’ı her zaman yüreğinde hissetmiş, onun dağlarına ulaşmayı ve orada gerillacılık yürütmeyi kendisine temel hedef olarak belirlemiştir. Farklı alanlardaki başarılı pratiğiyle gerillacılıkta yetkinleşen yoldaşımız özlemini çektiği Garzan’a komutanlaşarak gitmiş ve işgalcilere ağır darbeler vurmuştur. Mahir yoldaşımız, işgalcilerin asimilasyon, inkâr ve imha siyasetinin mücadelemiz karşısında asla başarıya ulaşamayacağının somut bir örneği olmuştur.

ZERDEŞT

Zerdeşt yoldaşımız Bitlis’te yurtsever ve emekçi bir ailede dünyaya gelmiştir. İşgalci TC devletinin baskıları sonucunda ailesiyle birlikte Adana’ya göç eden yoldaşımız, genç yaşlardan itibaren özgürlük mücadelesine ilgi duymuş ve tanımak için yoğun bir çaba içerisine girmiştir. Partimizi PKK’yi ve Rêber APO’nun felsefesini tanıdıkça mücadelenin merkezi olan Kürdistan dağlarına gelerek özgürlük gerillasına katılmıştır. İlk gerillacılık yıllarını Botan’da geçiren yoldaşımız, gittiği her alanda tecrübesini geliştirmiş ve komutanlaşarak öncü düzeyde önemli bir rol oynamıştır. Doğduğu topraklarda kökleriyle buluşarak gerillacılık yapmanın heyecanıyla Garzan’a giden yoldaşımız, işgalciler karşısında büyük ve anlamlı bir mücadelenin sahibi olmuş ve doğduğu topraklarda ölümsüzleşmiştir.

BESÊ

Muş’ta dünyaya gelen Besê yoldaşımız da yurtsever bir ailede büyümüştür. Genç yaşlarda gerilla saflarına katılan Besê yoldaşımız, parti kültürünü, özgür kadın çizgisini derinden benimsemiş, PKK yoldaşlığına olan bağlılığı ve emekçi kişiliğiyle her zaman ön plana çıkmıştır. Doğduğu toprakların direngenliği ve mücadele geleneğini hiçbir zaman unutmayan yoldaşımız, işgale karşı Kürt kadınının devrimci duruşunun en asil temsillerinden biri olmuştur.

TEKOŞER

Rojhilat’ın Taliş kentinde dünya gelen Tekoşer yoldaşımız, Kürdistani değerlere bağlılığıyla tanınan ve bütün saldırılara rağmen sisteme boyun eğmeyen Hewreman halkımızın zengin kültürüyle büyümüştür. Rêber APO ve PKK felsefesini tanımaya başlayan Tekoşer yoldaşımız, tereddütsüz bir şekilde gerilla saflarına katılır. Kendini emekle yaratan, gerillacılıkta uzmanlaşmak için sürekli bir yoğunlaşma içerisinde olan Tekoşer yoldaşımız, bulunduğu her alanda güçlü bir pratiğin sahibi olmuştur. Bakur Kürdistanı’nda gerillacılık yaparak sömürgeciliği Kürdistan topraklarından söküp atma arzusuyla Garzan alanına giden yoldaşımız işgalciler karşısında büyük bir direnişin sahibi olmuştur.

Şehadete ulaşan Şoreş, Ronahi, Mahir, Zerdeşt, Besê ve Tekoşer yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diyor, şehitlerimizin hayali olan Önder APO’yla özgür yaşam hedefini gerçekleştirene kadar soluksuz bir mücadele yürüteceğimizin sözünü veriyoruz.”