Hunko: Leyla Güven’in talepleri bizim de taleplerimizdir

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevini ziyaret eden Alman milletvekili Andrej Hunko, “Leyla Güven’in talepleri bizim de taleplerimizdir” dedi.

Almanya Federal Parlamentosu Milletvekili Andrej Hunko Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla 34 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile dayanışmanın da gösterildiği açlık grevi eylemini ziyaret etti.

Berlin NAV-DEM Derneği’ndeki eylemi ziyaret eden Hunko, “Eylemcilerin talepleri bizim de talebimizdir. Amacınızı ve eyleminizi sahipleniyoruz, sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Alman parlamentosunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve müzakere sürecinin yeniden başlaması için çalışmalarda da bulunduklarını dile getiren Hunko şöyle konuştu: “Leyla Güven başta olmak üzere tüm direnenlerin ciddi sağlık sorunlarına uğramadan amaçlarına ulaşmalarını diliyoruz. Aksi bir durum bizi de üzer. Bunun için elimizden geleni yapacağız.”

‘SİYASİ TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILMALIDIR’

Başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere, siyasi tutsakların serbest bırakılması gerektiğini de dile getiren Hunko, “Demirtaş ile ilgili AHİM kararına uyulmasını istiyoruz. Türkiye ayak diriyor, sabote etmeye çalışıyor ama sonunda uymak zorunda kalıyor. Bu sürekli bir durum olarak tekrarlanıyor. Mahkemenin vereceği son karara uymak zorunda kalacaktır, prosedür budur” dedi.

‘PKK YASAĞI KALDIRILMALI’

PKK yasağı ve genişletilmiş bayrak ile sembol yasaklarının da zorlayıcı olduğunu kaydeden Hunko, şunları belirtti: “Almanya’nın bazı eyaletlerinde serbest olan sembol bir başka eyalet de yasağa ve polis şiddetine kadar gidebiliyor. Bu da ciddi bir çelişkidir. Buna karşı da mücadelemiz devam ediyor. PKK yasağının tümden kalkmasından yanayız. Bunun için gereken çalışmaları yapacağız.

Belçika mahkemelerinin verdiği kararlar gibi bizimde PKK’nin terör örgütü olmadığı yönünde kararlara ulaşmamız gerekmektedir. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Avrupa Konseyinde eskisi gibi bu söylem dile gelmiyor.”

Tüm baskılara rağmen, şu anda dünyada Öcalan ve Güven’in etrafında yüzbinlerin kenetlendiğini de belirten Hunko, “Bu daha da devam edecektir ve genel özgürlük mücadelesi açısından da bize umut vermektedir” dedi.