Jelpke: YPG’nin elindeki DAİŞ’liler Almanya’ya getirilsin

Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke, YPG’nin elindeki DAİŞ’lilerin Almanya’ya getirilip yargılanmalarını istedi. Jelpke’nin açıklamasına göre YPG’nin elinde 33 Alman var.

Federal Meclis’te grubu bulunan muhalefet partilerinden Sol Parti’nin içişleri sözcüsü Ulla Jelpke, YPG’nin elinde bulunan DAİŞ’liler için Angela Merkel’in başbakanlığındaki federal hükümete çağrıda bulundu. Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Jelpke “Alman vatandaşı DAİŞ’lilerin yargılanmasından Almanya sorumlu olmalı” çağrısını yaptı.

Söz konusu kişilerin Almanya’dan DAİŞ’e katıldıklarını hatırlatan Jelpke “Bunların çıkış noktası Almanya’dadır, o yüzden sorumluluk Almanya’da olmalı. YPG’nin güçlerinin kontrolündeki kuzey Suriye’de savaş koşulları hala hakim olduğu için bu kişileri yargılama ortamı da henüz yok” diye konuştu.

Almanya’nın DAİŞ’in savaşında “eleman gönderici ülke” konumunda olduğunu belirten Alman parlamenter “Bu savaş suçluları Kürt güçlerinin elinde bir sorun. Aynı zamanda DAİŞ ile mücadele için kuruluna koalisyonun üyesi de olan Almanya bu sorunu görmemezlikten gelmemeli” çağırısını yaptı.

Federal hükümetin Kürt güçleriyle resmi temas kurup söz konusu DAİŞ’lilerin Almanya’ya getirilme sürecini başlatmasını isteyen Sol Partili siyasetçi, şimdiye kadar hiçbir ciddi adımın atılmamasını eleştirdi.

Jelpke’nin verdiği bilgilere göre şu anda YPG/YPJ güçlerinin elinde 33 Alman var, bunlardan 8’i erkek, 10’u kadın ve 15’i çocuk.

Konuyla ilgili haber: