'Kan deryasında tatil olmaz, Türk turizmini boykot et'

Avrupa'nın bir çok kentinde stant açan Kürdistanlılar, Türk turizmini ve ürünlerini boykot etti.

Fransa’nın Montpellier şehrinde Montpellier kadın komünü tarafından Comedie meydanında yapılan eylemle Türk turizmi ve ürünleri boykot edildi. Türk turizmine verilen paranın DAİŞ çetelerine verildiğini vurgulayan kadınlar boykota ilişkin bildiri de dağıttı. Efrîn'deki Türk işgaline tepki gösteren kadınlar, herkesi Efrîn'e sahip çıkmaya çağırdı.  

DEN HAAG

Hollanda'nın Den Haag kentinde Türk turizmi ve mallarının boykot edilmesi için bilgilendirme standı açıldı. Merkez Holland Spoor İstasyonu önünde açılan stant da bildiriler dağıtılarak Türkiye'yi boykot etmeye yönelik çağrılar yapıldı. Eylem yurttaşların yoğun ilgisini çekti.

BERLİN

Türk turizmi ve mallarının boykot edildiği bir diğer şehir Almanya'nın Başkenti Berlin'di. Berlin'de sömürgeci Türk devletinin turizmini ve mallarını boykot etmek için başlatılan kampanyanın ikinci haftasında Alexsander Platz'da stant açıldı.

Saat 14.00'da açılan stantta, "Türk turizmini boykot et", "Kan deryasında tatil olmaz" yazılı dövizler açıldı. Turistlerin de yoğun olduğu alanda Türk devletinin Kürt halkına uyguladığı terörü anlatan yüzlerce bildiri dağıtıldı. Eylem Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada Türk devletinin Efrîn işgalinden, Güney üzerinde tehlikeli planlar yapıldığı ve buna karşı Kürt halkının ve dostlarının her zamankinden daha fazla duyarlı olması gerektiği vurgulandı. Türk turizmini boykot eylemi bundan sonra da her hafta çarşamba ve perşembe günleri Berlin'in merkezinde devam edecek.