Karlstad'da Efrîn için açlık grevi

Karlstad’da yaşayan Kürdistanlılar, Türk ordusu ve DAİŞ kalıntısı çetelerin Efrîn'i işgal etmelerini kınamak, Efrîn halkı ve YPG/YPJ'ye destek için Cuma gününden beri açlık grevinde.

Stora Torget Meydanı'nda çadır kuran bir grup Kürdistanlı, çadırın üzerine YPG/YPJ bayrakları ve Türk devleti ve çetelerin katlettiği çocuk ve kadınların resimlerini çadıra astı.

Çevreden geçenleri bilgilendirmek amacıyla zaman zaman konuşmalar yapan ve bildiriler dağıtan Kürdistanlıların eylemine yerel basın yer verdi.

Eylem hakkında ANF'ye açıklamalarda bulunan Vijan Alipour, Efrîn'de işgal sona erene ve halk topraklarına dönene kadar değişik eylem biçimleriyle konuyu gündemde tutacaklarını söyledi.

Başlattıkları açlık grevini 4 gün sürdüreceklerini söyleyen Alipour, ”Halkın ve basının ilgisinden memnunuz. Halk çadıra gelerek destek mesajları veriyor ve Türk devletini kınıyor. Biz İsveç Hükümeti'nden konuyu Birleşmiş Milletler'e götürmesini talep ediyoruz” dedi.

Açlık grevcileri, sık sık Türk devletini kınayan ve Efrîn direnişine destek veren sloganlar atıyor. Kürtçe türkü ve marşlar söylüyor.