Kassel’de iki kişi süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı

Almanya’nın Kassel kentinde 5 kişi ile başlayan süresiz-dönüşümlü açlık grevi devam ediyor. Açlık grevcilerinden Ömer Bağdur ile Cemal Kobanê, süreli dönüşümlü açlık grevi eylemini süresiz-dönüşümsüz açlık grevine çevirdiklerini açıkladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için 8 Kasım 2018’de DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişleri yayılarak sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Kassel kentinde bir grup Kürdistanlı, süresiz-dönüşümlü açlık grevine başlamıştı. Açlık grevcilerinden Ömer Bağdur ile  Cemal Kobanê, yaptıkları bir açıklama ile eylemlerini süresiz-dönüşümsüze çevirdiklerini açıkladı.

Eylemlerine ilişkin açıklama yapan açlık grevcilerinden Cemal Kobanê bir haftadır süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi yaptıklarını ve dünden itibaren süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine başladıklarını söyledi.

Ömer Bağdur ise, “Biz de Kürt olarak bu direnişine el atmak istiyoruz. Her yurtsever, her Kürt bu direnişe, önderliğine sahip çıkmalıdır” diye konuştu.