Kassel ve Hanau’da seçim paneli

Kassel'de 24 Haziran seçimleri vesilesi ile "Nasıl bir Türkiye istiyoruz?" başlığı altında panel düzenledi. Hanau'da ise seçimlere ilişkin halk toplantısı yapıldı.

Almanya’nın Kassel ve Hanau şehrinde 24 Haziran seçimlerine ilişkin etkinlikler düzenlendi. Kassel'de yaşayan Kürdistanlılar ve Türkiyeli demokratlar 24 Haziran seçimleri vesilesi ile "Nasıl bir Türkiye istiyoruz?" başlığı altında panel düzenledi. Kassel Demokratik Kürt toplum merkezi, (DKTM) Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu, (DİDF) ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (AABF) birlikte organize ettikleri panel bugün  Bürgerhaus-Philipp-Scheidemann-Haus'da yapıldı. Saat 18.00'da başlayan panelin moderatörlüğünü Doktor Melahat Kutun yaptı.

AVRUPA'DAKİ OYLARIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Panele, HDP adına Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, AABF'den Özgür Öz, ve DİDF'den Hüseyin Avgan katıldı. Katılımcılar 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin Avrupa'daki önemini değerlendirdi.

Değerlendirmelerin ardından soru cevap bölümüne geçildi. Panel, 24 Haziran seçimlerini içeren sinevizyon gösterisinden sonra sanatçı Damla Okur ve Koma Demhat Tirej'in müzik dinletisi ile geç saatlere kadar devam etti

HANAU

Hanau'da Ağrılarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde 24 Haziran'daki seçimlere ilişkin halk toplantısı düzenlendi. Hanau Seçim Komisyonu tarafından organize edilen halk toplantısına HDP Şırnak Milletvekilli Faysal Sarıyıldız katıldı. Toplantıda konuşan Sarıyıldız, seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Erdoğan Diktatörlüğünü yıkmak için Türkiye'de tekçi, ötekileştirici tek adam rejimine karşı bizlere çok görev düşüyor.

İlk görevimiz, mutlaka oy kullanmalıyız ve mutlaka Kürdistan'da ve Türkiye'de olan akrabalarımızı arayıp onları da oylarını kullanmaları için ikna etmeliyiz. HDP bütün hakları temsil eden partidir, hakların, ortak yaşamın tek partisi olan HDP için başta ailemiz ve çevremizde olan herkesi sandığa götürmeliyiz. 1 oy Erdoğan diktatörlüğüne vurulmuş demir bir yumruktur" diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.