KCDK-E 26 Kasım'da Şengal için eyleme çağırdı

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Irak hükümetinin Şengal'e 10 bin asker sevkiyatını "yeni bir ferman" olarak gördüklerini belirterek, Kürtleri bulundukları her yerde 26 Kasım günü eylem yapmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, "Bugün Şengal Özerk Demokratik Meclisi’nin yaptığı açıklama Sengal’e ilişkin kirli politikaları hayata geçirmek İstenmektedir. Irak hükümeti ve KDP üzerinden yürütülen, Türkiye diğer güçler tarafından koordine edilen Şengal’i işgal planı ile karşı karşıyayız" dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

"Şengal’e 10 bin civarında asker gönderme hazırlığında olan Irak hükümeti ve KDP’nin 3000 kişilik bir güç yığmış olması bu planın ayaklarını oluşturuyor. DAİŞ sonrası kendini özgür ve demokratik bir şekilde yeniden yapılandıran ve kendi kendini yöneten Şengal Êzidî Kürt halkını büyük tehlikeler beklemektedir. Şengal Özek yönetiminin sorunu karşılıklı diyalog yoluyla çözme, Sengal, Kürdistan ve yurtdışındaki Êzidî Kürtlerin ve Kürdistanlı kurum aydın ve halkının çağrılarını görmezden gelmeleri Şengal halkının bilgilisi, kararı ve onayı dışında halkımıza dayatmaları sömürgeci TC devletin ve işbirlikçilerin yeni bir katliam planıdır. Planın boyutlarının Şengal, Kürdistan ve bölgeyi derinden etkileyecek işgal girişimini 'Yeni bir ferman' olarak görüyor Şengal ve Kürdistan halkı.

Şengal Özerk Demokratik Meclisi bugün yaptığı açıklamayla herkesi harekete geçmeye çağırmıştır.

Şengal halkı barbar DAİŞ çetelerine karşı varlık yokluk mücadelesi verirken Irak hükümeti ve KDP neredeydi? Türkiye`nin piyonları olan DAİŞ çetelerin saldırılarında Şengal Êzidî halkımızı yalnız bırakıp katliama sebep olanlar bu planları ile yeni bir katliama yol açacaklardır.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi açıklamasında hiçbir askeri gücün korumasına ihtiyacının olmadığını deklare etti. Şengal halkının kadın, yaşlı, çocuk ve genç topraklarını ne pahasına olursa olsun koruyacaklarını yineledi

Zorbalıkla, zorla Şengal halkına rağmen gerçekleştirilmek istenen bu işgal soykırımın önünü açmaktadır. Êzidî halkı üzerinde uygulanmak istenen bu yeni fermana karşı Kürdistan halkı, bölge halkları, yurtdışında yaşayan halkımız ve dostlarımız direnişleri ile Şengal'i sahiplenerek bu kirli politikalara izin vermemelidir.

Bilmeliyiz ki Şengal’le başlatılan bu ihanet planı tüm parçaları hedefleyen işgalcilerin sinsi bir Kürt düşmanı projedir. Bu saldırı tüm değer ve kazanımlarımızı hedef almaktadır.

KCDK-E olarak Şengal’e dönük yeni bir fermanın önüne geçmek için tüm Avrupa ülkelerinde, Avusturalya ve Kanada, yani toplum merkezlerimizin ve bileşenlerimizin olduğu her yerde 26 Kasım günü her yerde Şengal’i sahiplenme eylemlerini yapmaya çağırıyoruz.

Yine KCDK-E olarak tüm halkımıza, dostlarımızı ve insanlıktan yana olan herkesi 26 Kasım’da tüm dünyada yapılacak eylemlere katılmaya ve herkesi eylemlere katmak için seferberlik ruhu ile çalışmaya davet ediyoruz."