KCDK-E, Êzî Bayramını kutladı

Êzî Bayramını kutlayan KCDK-E, "Rojava ve Kuzey'deki halkımızı maddi ve manevi olarak sahiplenmeliyiz. Bayram arifesinde birlik ve öz kimliğimizi koruyalım" dedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Êzî Bayramı için yazılı kutlama mesajı yayımladı.

"Êzidî inancına göre dünyanın yaratıldığı gün olan Êzî Bayramı başta Êzidî halkımıza ve tüm Kürdistan’a kutlu olsun" diye başlayan mesajda, şunlar ifade edildi:

'BİRLİK VE ÖRGÜTLÜLÜĞÜ BÜYÜTMELİYİZ'

"Bayram vesilesiyle Ezidxan başta olmak üzere tüm dünyada Êzidî Kürtler, kendi birliğini, örgütlülüğünü geliştirerek hem inançsal hem de ulusal değerlerini koruyup geliştirebilir. Bayram dolayısıyla Ezidxan inşası için daha yoğun çalışmalı ve birliğimiz önündeki engel olan eksiklikleri aşarak, başta Şengal'deki halkımız olmak üzere Rojava ve Kuzey'deki halkımızı maddi ve manevi olarak sahiplenmeliyiz.

AKP-MHP faşizminin, Rojava’yı ve Şengal'i işgal etme emellerini yeniden gündeme geldiği bugünlerde, Êzidî Kürtlerin bayramı büyük bir önem arz etmektedir. Kürt soykırımını hedefleyen saldırı ve katliamlar başta Êzidî halkımız olmak üzere tüm Kürdistan halklarını hedeflemektedir. Bu nedenle böylesi önemli bir bayram arifesinde saldırılar karşısında birlik ve öz kimliğimizi korumak önemli olmaktadır."