KCDK-E'den 24 Şubat Efrin eylemlerine çağrı

KCDK-E açıklamasında, 24 Şubat'ta başta enternasyonalistlerin öncülüğünde Paris’te yapılacak yürüyüş olmak üzere, pek çok merkezde düzenlenecek eylemlere, sonuç alana kadar katılım çağrısı yapıldı.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eş Başkanlık Divanı, işgalci saldırılara karşı görkemli direniş sergileyen Efrîn'e desteğin yükseltilmesi çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan KCDK-E, Efrîn'de sivil katliamının da direnişin de sürdüğüne dikkat çekerek, '3 saatte işlerini bitireceğiz' diyen diktatör Erdoğan ve çetelerinin hesaplarının tutmadığını vurguladı.

'SEFERBERLİK RUHU İLE EYLEMLERE KATILALIM'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Savaş ağırlaştıkça bedelleri de ağırlaşmaktadır. Her gün onlarca kadın, çocuk şehit düşmekte, ya da sakat kalmaktadır. Bu nedenle Avrupa Efrîn'i sahiplenme eylemlerimizin daha da kuvvetlendirilerek ve zenginleştirilerek kıyamet koparacak düzeye ulaşması gerekmektedir. Kürt halkının tümden soykırımdan geçirilmeye çalışıldığı böylesi bir momentte seferberlik ruhu ile çalışarak, tüm dünyayı ayağa kaldırmalıyız.

Efrîn'i sahiplenme direnişini, uluslararası kurumları ve etkin merkezleri harekete geçirme sürecine evirmek zorundayız. Bir aylık süreçteki direnişimiz önemli gelişmeler yaratmış olsa da, direnişi şimdi de tümden sonuç alma mücadelesine dönüştürmek zorundayız. Bu nedenle tüm gücümüzü seferber ederek sonuç alma mücadelesini başlatmalıyız.

'SAHİPLENME KOMİTELERİ OLUŞTURALIM'

Yaşadığımız her yerde Efrîn'i sahiplenme komiteleri oluşturularak mücadele büyütülmelidir. Ortak ve kolektif bir çalışma sürdürülerek dayanışma ruhu geliştirilmelidir. Yine Avrupa halklarından oluşacak dayanışma grupları ve değişik organizasyonlar hızla örgütlenmelidir.

'EYLEMLERE KATILMAMAK SOYKIRIMI ONAYLAMAKTIR'

Gün onurumuzu, özgürlüğümüzü, insanlığımızı koruma günüdür. Kürt halkının varlığına kastedildiği bugünlerde 'yoruldum', 'zaman bulamadık', 'yol uzak', 'yağmur yağdı' demek soykırımı onaylamak, varlığımıza kastedilmesine onay vermek olacaktır.

Aklımızda, ruhumuzda, düşüncemizde Efrîn'deki bombardıman altındaki çocuk, kadın ve yaşlılar olmalıdır. Ne iş, ne günlük yaşam, ne okul, hiçbir şey soykırımı durdurmaktan ve varlığınıza kastedilmesinden daha önemli olamaz.

Efrîn'de zafere ulaşana kadar durmak, yorulmak, sıradan sorunlarla uğraşmak yok; bunun dışında bir gündemle uğraşmak hepimize haramdır!"

ALMAN HÜKÛMETİNE TEPKİ

AKP ile kirli pazarlıklar yapan Alman hükûmetine de tepki gösterilen açıklamada, "En küçük bir tereddüt göstermeden yasaklara ve kriminalizasyona karşı mücadele edeceğiz" vurgusunda bulunuldu.

'SONUÇ ALANA KADAR...'

Açıklamada, 24 Şubat'ta başta enternasyonalistlerin öncülüğünde Paris’te yapılacak yürüyüş olmak üzere, Düsseldorf, Dortmund, Stuttgart, Freiburg, Nürnberg, Münih, Mannhaim-Darmstad, Sarbürchen, Frankfurt, Hannover, Saksen, Kassel, Hamburg, Bremen, Oldenburg, Kiel, Berlin, Stockholm, Borlengi, Göteborg, Malmö, Oslo, Danimark, Finlandiya, Viyana, Graz, Linz, İngiltere, Arnhem, İsviçre, Belçika, Hollanda, İtalya, Japonya, Kanada, Avustralya, İskoçya, İrlanda, Yunanistan ve Kıbrıs’ta pek çok merkezde düzenlenecek eylemlere, sonuç alana kadar katılım çağrısı yapıldı.