KCDK-E’den Şengal katliamını protesto eylemlerine katılım çağrısı

Şengal Katliamı’nın yıl dönümü vesilesiyle yapılacak protesto eylemlerine katılmaya çağıran KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “DAİŞ çetelerinin Şengal’de Êzidîlere yönelik soykırım saldırılarının 6. yılında alanlardayız” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti:

Soykırımcı Türk devletinin desteklediği DAİŞ çeteleri 3 Ağustos 2014’te Êzidî halkımıza yönelik soykırım saldırıları gerçekleştirerek katliam gerçekleştirmişti. Bugün de işgalci Türk devleti aynı emellerini gerçekleştirmenin peşindedir.

Tüm dünyanın gözü önünde büyük acılar yasamış ve katliamdan geçirilmiş Şengal halkı yüzlerce şehit vererek toprağını korumuş ve aydınlık bir gelecek için yaşamı yeniden inşa etmektedir. Özgürlük özlemi ve hayallerini Êzidî halkımız Şengal’de gerçekleştirmek için mücadele ediyor.

DAİŞ çetelerinin zulmü altında göçen, kadınları, kızları kaçırılan, yaşlı-çocuk demeden katliama maruz kalan binlerce Êzidî şimdi kendi meclis ve özyönetimleriyle hayatı yeniden inşa etmenin mücadelesini vermektedirler.

Kendi öz topraklarında barış içinde yaşamak için soykırıma karşı direnmektedir. Öz savunmasını YBŞ ve YBŞ/Jin üzerinden sağlayarak faşist Türk devletinin işgal saldırılarına karşı kararlı mücadelelerini sürdürüyorlar

Şengal halkını 2014 yılında DAİŞ çetelerinin katliamlarıyla yüz yüze bırakan Kürt bölgesel yönetimi, Irak hükümeti, uluslararası güçler Êzidîlerin soykırıma uğramaması için gereken adımları atmamışlardır.

Yeniden hatırlatmak gerekiyor ki soykırım insanlık suçudur. İşgal uluslararası hukuklar açısından suçtur. Başta Irak hükümeti, Birleş Milletler ve uluslararası kurumlar ve güçler Êzidîlerin bir statüye kavuşturulması için acil olarak adım atmalıdırlar.

Her an soykırım ve katliam tehlikesi ile karşı karşıya olan Êzidîlere statü tanınmalı ve uluslararası hukuk işletilerek korumaya alınmalıdır.

3 Ağustos 2014 soykırım saldırısının yıldönümünde birçok merkezde gerçekleşecek eylemlerde Êzidîlere yönelik süren soykırım ve katliam tehditlerine karşı ulusal birlik ruhuyla hareket etmeye çağırıyoruz.

KCDK-E olarak Şengal Katliamını protesto etmek, Şengal’in özgürleştirilmesi, bir statüye kavuşturulması için 3 Ağustos’ta SMJE ve TJK-E öncülüğünde Kanada, Avusturalya ve Avrupa’daki halkımızı, devrimci, demokrat, aydın ve muhalif herkesi bulunduğu ülke ve şehirlerde yapılacak eylemlere katılarak, sahiplenmeye çağırıyoruz.”