KCDK-E’den AK önündeki nöbet eylemine çağrı

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 1 Aralık’ta Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi önünde başlatılan ve 17 Aralık’a kadar sürecek nöbet eylemi için katılım çağrısı yaptı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi kapsamında “Özgürlük Kazanacaktır, Abdullah Öcalan İçin Harekete geç” şiarıyla Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi (AK) binası önünde sürdürdüğü eylem, 3’üncü gününe girdi.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), yaptığı yazılı açıklamayla Avrupalı kurumların sessizliğini bertaraf etmek için özgürlük, eşitlik isteyen herkesi nöbet eylemine katılmaya çağırdı.

“Hemen Şimdi Rêber Öcalan’a Özgürlük” başlığıyla yayınlanan KCDK-E’nin açıklamasının tamamı şöyle:

“Disiplin cezası vb. gerekçelerle izolasyonu sürdürülen, aile ve avukatları ile hiçbir şekilde görüştürülmeyen Önder Apo ve diğer tutsakların yaşam ve sağlıkları ne durumdadır bilinmemektedir. Uluslararası kurumların sessizliği Türkiye’nin İmralı’da  işkence sistemini daha da pervasız hale getirmektedir.

Faşist Türk devleti hiçbir uluslararası kanun, kural ve ahlak dinlemeden kimyasal silahlarla Kürdistan topraklarında katliam yapmayı sürdürürken, diğer yandan da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde İmralı işkence sistemini uygulayarak, Kürt halkının özgürlük mücadelesini durdurmak için elinden gelen tüm kirli yöntemlere başvurmaktadır.

Avrupa mercileri, uluslararası kurumlara belgeleriyle Türk devletinin işlediği insanlık dışı suçlar ispatlı sunulmasına rağmen herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır. Faşist Türk devleti uluslararası güçlerin bu üç maymunlar tutumundan cesaret ederek suç işlemeye devam etmektedir.

Başkan Apo’nun ve Kürdistan halkının direnişi oluşan uluslararası baskılar nedeniyle Türkiye’deki insan hakları durumunu gündemine alan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Kürdistan, Türkiye ve İmralı işkence sistemi gündemli tartışmalar yürütecektir.

Kürdistanlılar ve dostları, Avrupa Konseyi ve Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi-CPT’nin 2020 yılında aldığı kararları pratikleştirmeleri ve sorumluluklarını yerine getirmeleri talebiyle Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi 1-17 Aralık tarihleri arasında eylem yapmaktadır.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi de bir yılı geçen “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi kapsamında “Özgürlük kazanacaktır, Öcalan için harekete geç” şiarıyla, Konsey önünde 17 gün boyunca her gün saat 10.00 ve 15.00 saatleri arası Avrupa Konseyi ve CPT önünde nöbet eylemi yapacaktır.

Her gün farklı ülkelerden demokratik toplum merkezlerimiz, kadın, gençlik hareketi, eşbaşkanlar, Kürdistanlı inanç kurumları, siyasetçiler, enternasyonalist dostlar ve Demokratik Güc Birliği, Avrupalı kurumların sessizliğini bertaraf etmek amacıyla seferberlik ruhuyla eyleme katılım sağlayarak sürdürecekler.

 KCDK-E olarak halkımızı, dostlarımızı, tüm özgürlük, eşitlik isteyen herkesi; 1 Aralık'ta başlayan ve 17 Aralık’a kadar Strasbourg’da Avrupa Konseyi önünde Rêber Öcalan'ın Özgürlüğü için yapılacak eyleme katılmaya çağırıyoruz.