KCDK-E'den Avrupa'daki seçmenlere uyarı ve çağrı

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, yurt dışında oy kullanmaya başlayan seçmenler için uyarı ve çağrılarda bulundu.

KCDK-E, iki gün içinde görülen bazı eksikliklerin düzeltilmesi için şu uyarıları yaptı:

"1- Tüm seçmenlerimiz iki pusulayı mühürlemesi gerektiğini bilerek oy kullanmalı. Seçmene verilen iki pusuladan biri partiler pusulasında bulunan HDP’ye, ikinci pusulada Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Demirtaş’a oy verilmelidir. İki pusulada oyunu kullanmayan seçmenimiz bilmelidir ki farkında olamadan diktatör Erdoğan’a bu şekilde yardımcı olmaktadır.

2- Kullanılan iki oy pusulası da zarfa düzgün şekilde konularak oy sandığına atılmalıdır. Zarfların ağzı kapatılmalıdır.

3- Pusulalar üzerine herhangi bir işaret ya da yazı yazılmamalıdır. Böyle bir durumda bu oyunuzun herhangi bir geçerliliği kalmayacaktır. Her geçersiz oy da tıpkı diğer kullanılmayan oylar gibi Kürt ve demokrasi düşmanı diktatör Erdoğan ve AKP’ye hizmet edecektir.

4- Oy pusulalarında HDP ve Selahattin Demirtaş’ın altındaki yuvarlak yere mühür vurulmalıdır. Mühür yuvarlağın dışına taşmamalı ve bir sefer vurulmalıdır. Birden fazla mühür vurulduğunda bu oy geçersiz olacaktır. Kısaca partiler pusulasında HDP’nin altındaki yuvarlağa bir defa ve Selahattin Demirtaş’ın bulunduğu pusulanın altındaki yuvarlağa bir defa mühür vurmanız yeterlidir.

5- Tüm seçim komisyonlarımız, meclislerimiz, bileşenlerimiz, 7/24, sandığa götürülmeyen seçmen kalmamak şartıyla çalışmalıdır.

6- Tüm seçim komisyonlarımız ve meclislerimiz, seçmeni sadece hafta sonu değil, yoğunluklu olarak hafta içi sandığa taşımalıdır. Çünkü geçmiş seçimlerdeki deneyimlerimizden de biliyoruz ki hafta sonlarındaki yığılmalardan dolayı seçmenlerimiz oylarını kullanmadan geri dönmüştür. Oy kullanma saatinin 21.00’a kadar olmasından dolayı çalışan arkadaşlarımızı iş çıkışlarından sonra seçim sandıklarına götürmeliyiz.

7- Oy kullanmak isteyen tüm seçmenlerimize çağrımız; ne kadar uzakta olursanız olun bir telefon kadar size yakınız, en yakın kurumlarımıza ya da seçim komisyonlarımıza müracaat edildiğinde oyunuzu kullanabilmeniz için gerekli imkanlar sunulacaktır.

8- Sağlık sorunları olan ve yaşlı seçmenlerimize oy kullanabilmeleri için seçim komisyonlarımız araçlar organize etmelidir.

9- Seçim komisyonlarımız ve ilgili arkadaşlarımız, seçmeni sandığa götürürken de nasıl oy kullanılacağına dair bilgilendirmeyi yapmalıdır.

10- Yurt dışında herhangi bir yerde kayıtlı olan bir seçmen istediği bir ülke veya şehirde oy kullanma hakkına sahiptir."