KCDK-E'den Dersim Festivaline katılım çağrısı

KCDK-E, Dersim Festivalinin tüm Kürdistanlıları temsil ettiğine dikkat çekerek, tecride karşı süren direniş ruhuyla festivale katılmaya çağırdı.

KCDK-E Başkanlık Divanı, Dersim Festivaline ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Dersimliler 24-25 Mayıs 2019 tarihinde Dersim Festivalini kutlayacaklardır. Bizler KCDK-E ve bileşenleri olarak tüm coşkumuzla, Seyit Rıza'nın direniş ruhuyla, Alişer ve Zarife'nin özgür bir Kürdistan'ı yaratma heyecanıyla hem katılım için çalışacak, hem de o gün festival alanında bulunacağız" denildi.

'TÜM KÜRDİSTAN'IN ETKİNLİĞİ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Dersim Festivali herhangi bir festival değildir. Dersim Festivali ve Dersim adına yapılan her etkinlik aynı zamanda Dersim'de yapılan soykırım ve vahşete karşı da bir duruşu ifade etmektedir. Seyit Rıza, yiğit Alişer ve Zarife'nin yaşatılması, onların intikamı soykırımcılardan alınması için onlar adına yapılan ve yapılacak tüm etkinlik ve eylemler tüm Kürtlerin katılması demektir. Sömürgecilerden, soykırımcı ve katliamcılardan intikam almak, Dersim'de yapılan vahşeti doğru tarzda bilince çıkartmak, aynı zamanda dünü bugünle buluşturmasını sağlamaktır.

1938 Dersim Katliamı, Dersim'in şahsında tüm Kürtlere yapılmış bir soykırımdır. Seyit Rıza, Alişer ve Zarife sadece Koçgiri ve Dersim adına savaşmadı, aynı zamanda tüm Kürdistan için savaştı, onlar sadece Dersim'in şehitleri değil aynı zamanda tüm Kürdistan'ın şehitleridirler.
Bu nedenle Dersim adına, Seyit Rıza ve Zarife adına yapılan ve yapılacak her anma, eylem, etkilik ve festival tüm Kürdistan adına yapılmaktadır. Dersim adına yapılan her çalışma Kürdistan ulusu, tüm Kürdistan halkı, Rojava, Rojhilat, Başur ve tüm Bakur için yapılan çalışmadır. İşte 24-25 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan Dersim Festivali de bu çalışmalardan birisidir. 

'DİRENİŞ HAMLESİNİ FESTİVALE TAŞIYALIM'

Bu bilinç ve düşünceyle, zindanlarda ve dünyanın dört bir yanında sürdürülen açlık grevinde bulunan yoldaşlarımızın direnişçi ruhuyla, 'tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ın özgürleştirelim' hamlesine öncülük eden Leyla Güven yoldaşımızın bize verdiği inançla Dersim Festivaline katılalım."

Dersim 11. Avrupa Dersim Festivali 24/25 Mayıs 2019 tarihinde, “Dilime, İnancıma, Doğama, Kültürüme, Kimliğime dokunma!” şiarıyla gerçekleştirilecek.