KCDK-E’den Efrin için eylem çağrısı

Türk devletinin sivillere yönelik bu akşam düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yapan KCDK-E, “Dünyanın gözü önünde barbarca, alçakça katledilen onurlu Kürdistan halkının katliamına sessiz kalma! Ayağa kalk! Sokağa dökül” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, şunları belirtti: “İşgalci Türk devletinin jenosidi sınır tanımıyor. Alçakça, kalleşçe sivilleri bombalayarak katlediyor! Ayağa kalkalım! Alanlara çıkalım!

Efrîn’e destek olmak amacıyla Kuzey Suriye’nin Cizre ve Fırat bölgelerinden kente doğru ilerleyen sivil konvoyun akşam saatlerinde Efrîn’in girişinde Rus ve sömürgeci Türk devletin ortaklığı ile sivillere yönelik jenosit gerçekleştirildi.

Rusya’nın desteği ile sivil katliamı başlatan işgalci Türk devleti Cizre’den giden halk konvoyunu toplarla, uçaklarla vurarak sivil halkı katletti. Rusya destekli TSK ve cihatçı gruplar tarafından gerçekleşen bu katliama karşı tüm onurlu, vicdanlı, yurtsever, devrimci ve demokratlar AN İTİBARIYLA sokaklara dökülerek direnişi yükseltmelidir.

Dünyanın gözü önünde barbarca, alçakça katledilen onurlu Kürdistan halkının katliamına sessiz kalma! Ayağa kalk! Sokağa dökül!

Yarının çok geç olduğunu bilerek an itibarıyla her yeri Efrînleştirelim. Onurlu olmak direnişi yükseltmektir. Bu alçak saldırılar alanlara çıkmamak onaylamaktır.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği, sivilleri katlettiği ve yaraladığı saldırılara karşı KCDK-E, Avrupa'da ki tüm yurtsever halkımızı, devrimci ve demokratik kamuoyunu an itibariyle alanlara çağırıyoruz!”