KCDK-E’den Köln’deki yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı: KCDK-E ve Efrîn Platformu olarak Mezopotamya İnançlar Platformun 24 Mart’ta Köln’de düzenlediği NRW’nin katılacağı yürüyüş ve mitinge başta tüm inançlardaki insanları ve vicdan sahiplerini katılmaya çağırıyoruz.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, “Din tacirlerine ve katliamcı AKP faşizmine karşı tüm inançlardaki insanlar sesimizi yükseltelim” çağrısında bulundu.

AKP faşizminin din istismarı yaparak, katliam ve zulüm politikalarını dini kullanarak gerçekleştirdiğini belirten KCDK-E Eş Başkanlık divanı, şunları belirtti: “AKP faşizmi din istismarı yaparak katliam ve zulüm politikaları dini kullanarak gerçekleştirmektedir. AKP Bu zulüm ve katliam politikaları ile en çok samimi inan Müslümanlara zarar vermektedir. AKP-MHP ve ulusalcı Ergenekoncu cephe katliamcı ittifakı Kürt, Alevi, Êzidî, Hristiyan düşmanı politikaları inkâr ve katliamlarla başta samimi Kürt Müslümanları olmak üzere tüm inançlardaki insanlar, herkesten çok karşı çıkmalı ve inançları gereği sesini yükseltmelidir.

Müslüman, Alevi, Êzidî i ve Hristiyan inançlarındaki tüm inananları temsil edenleri ve insanlarımızın kutsalı olan yerler Efrîn’de yok edilmektedir. İnsanlarımız katledilmekte, bunu insanlık düşmanı DAİŞ, El Nusra gibi çeteler ile ortak yapmaktadırlar. Bu katliamcı din tacirleri Efrîn’de hem tüm dinlerin kutsalına ve hem de tüm kimlik ve inançlardaki insanlarımızı çocuk, kadın ve yaşlı demeden katletmektedir.

Efrîn’de süren Çağın Direnişi tüm inançların ve kimliklerin özgür ve eşit yaşamı olan sistemin, ortak yaşamın mücadelesidir. Efrîn direnişi tüm inançların ve kimliklerin özgürlük ve onur mücadelesidir. Müslüman, Hristiyan, Ezidi, Alevi tüm inançlardaki samimi insanların, inançları gereği kutsallarını, inançlarını savunmak, bu katliam ve zulme karşı Efrîn direnişini sahiplenmesi inançların ve insan olmanın gereğidir.

KCDK-E ve Efrîn Platformu olarak Mezopotamya İnançlar Platformun 24 Marta Köln’de düzenlediği NRW’nin katılacağı yürüyüş ve mitinge başta tüm inançlardaki insanları ve vicdan sahiplerini katılmaya çağırıyoruz.”