KCDK-E'den Romanya'ya tepki: Kürtlerin hayatı tehlikede

Kürt yurtseverleri Türk devletine teslim eden Romanya'ya tepki gösteren KCDK-E, "Romanya, Kürtlerin hayatını tehlikeye atmıştır" dedi, uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Romanya'nın Kürt yurtseverleri Türk devletine teslim etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Romanya, sayıları yaklaşık 40 kişi olan Kürdü tehdit ve zorla uçağa bindirerek faşist Türk devletine teslim etti. Romanya makamları, Kürt yurtseverlerini kirli siyasi ilişkiler sonucu Türkiye'ye sınır dışı ederek hayatlarını tehlikeye atmıştır" denildi.

'ULUSLARARASI HUKUK İHLAL EDİLDİ'

"Uluslararası hukuk çerçevesinde iltica talebinde bulunan Kürdistanlıların polis zoruyla uçağa bindirilip işkenceci Türk devletine gönderilmesi uluslararası hukuka aykırı olduğu gibi, siyasi sığınma hakkının da ihlal edilmesidir" denilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"BM’nin garanti altına aldığı sığınma ve yaşam hakkı hiçe sayılarak kirli çıkar ilişkilerine kurban edilmiştir. Kürt düşmanı AKP hükümeti sadece Kuzey Kürdistan değil, tüm Kürtlere ve Kürt değerlerine en kirli yöntemle saldırmakta, Kürdü öldüren asker ya da polisi ödüllendirmekte. En son üniversite öğrencisi Kürt genci Kemal Kurkut’u öldüren polis beraat etmiş ve haberi yapan gazeteciye 20 yıl hapis cezası verilmiştir.

Türk devleti sadece Kürdistan'da ve bölgede değil, yurt dışında, özellikle Avrupa’da MİT ve DAİŞ gibi çeteleri ile Kürtlere ve muhaliflere karşı paramiliter yapılarını harekete geçirmektedir. Konsolosluklar ve camiler başta olmak üzere devlet uzantısı olan tüm paravan kurumlar üzerinden bu örgütlenmesini tüm Avrupa’da olduğu gibi Romanya’da da geliştirmektedir. Romanya devletinin, bu çetelere yöneleceğine diktatör Erdoğan rejimine karşı demokrasi, özgürlük mücadelesini yürütenleri Türkiye'ye iade etmesi anlaşılmazdır.

'AVRUPA VE ULUSLARARASI KURUMLAR HAREKETE GEÇMELİ'

İşkence ve katliamdan dolayı kaçıp Avrupa’ya siyasi sığınma için gelen Kürtlerin faşist Türk devletine iade edilmesi açıkça Türk devletine destek ve iş birliğidir. Türk devletinin faşist baskı, işkence ve katliamlarından kaçıp gelen Kürtleri, Türk devletine iade etmek, Türk devletinin Kürdistan, Kafkasya, Akdeniz ve bölgedeki yayılmacı politikalarına ve katliamlarına cesaret vermekte ve Avrupa’da örgütlenen TC’nin çetelerinin pervasız saldırılarına güç ve olanak sunmaktadır.

Romanya’yı insanlık değerlerini, uluslararası hukuku hiçe sayan bu tutumlarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Bundan sonra hiçbir Kürdistanlıyı işkenceci, Kürt düşmanı Türk devletine iade etmemelidir.

KCDK-E olarak tüm kamuoyunu, Avrupa devletlerini, uluslararası insan hakları örgütlerini derhal adım atarak Avrupa ülkelerinin faşist işkenceci Türk devletine hiçbir Kürdistanlı ve muhalifi geri vermemesi için harekete geçmeye çağırıyoruz."