KCDK-E 'diktatöre karşı' sokaklara çağırdı

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin ziyareti nedeniyle 28 ve 29 Eylül’de protesto eylemleri yapılacak. KCDK-E, 135 kurumun desteklediği yürüyüşlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

Erdoğan’ın Almanya ziyareti nedeniyle hem “Erdogan not welcome” (Erdoğan hoş gelmedin) sloganıyla protesto eylemleri yapılacak. Eylemlerde hem Erdoğan hem de Alman hükümetinin, “diktatörle” işbirliği protesto edilecek.

28 Eylül’deki eylem Berlin merkezinde yapılacak. Başkentteki eyleme ayrıca Oldanburg, Hamburg, Bremen, Hannover, Kiel, Kassel, Salzgitter, Magdaburg, Dresden ve Halle’den katılımlar olacak. Eylem saat 16.00’da Postdamer Plalz’da başlayacak.

29 Eylül’deki Köln’de yapılacak. Deuterwerft in Köln adresinde saat 10.00-11.00 arası başlayacak yürüyüşe Munster, Bilefeld, Dortmund, Essen, Duisburg, Düsseldorf, Bonn, Köln, Gissen, Mainz, Darmstadt, Saarbruken, Suttgart, Munchen, Nurnberg, Heilbron, Pforzheim, Ulm, Bodensee kentlerinde de katılım bekleniyor.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, “Demokrasi ve özgürlük için diktatör Erdoğan’a karşı 28 Eylül’de Berlin`de 29 Eylül Köln’de gerçekleştirilecek Merkezi Yürüyüş ve mitinglere katılalım” dedi.

Türk devletinin Kürt halkına yönelik katliam ve savaş politikalarına dikkat çeken KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de vurgu yaptı.

Öcalan’a tecridi “Kürt halkına ve demokrasiye uygulanan bir tecrit” olarak niteleyen KCDK-E, “Halkımız ve dostlarımız direnişiyle bu kirli politikaları boşa çıkaracaktır” diye kaydetti.

Türkiye’de “tekçi AKP-MHP faşist rejiminin halkların iradesini gasp ettiği, sefalet ve yoksulluk dayattığını” ifade eden KCDK-E, muhaliflere yönelik baskılara dikkat ekti.

Rejimin tüm yöntemleri kullanarak ülkeyi tektipleştirmek istediğine işaret eden KCDK-E, farklı kimlik ve inançların da yok edilmek istendiğine vurgu yaptı. Ayrıca savaş ve katliam politikalarının sınırdışına da taşındığını belirten KCKD-E, mevcut Türk rejiminin “Ortadoğu ve dünya halklarının başına bela olduğunu” dile getirdi.

Türkiye’deki ekonomik krize de dikkat çekilen açıklamada, “diktatör Erdoğan’ın kapı kapı gezerek Avrupa ve dünyadan para dilenmeye” çıktığı belirtildi.

Alman hükümetini sert bir dille eleştiren KCDK-E, “Bu kirli savaşa her türlü silah satışı yaparak destek sunan Almanya bu kirli politikaların ortağı olmuştur. Almanya yaptıkları kirli anlaşmalar, silah satışları ve ekonomik çıkarları için insanlık değerlerini ayaklar altına almaktadırlar” dedi.

Erdoğan’ın Almanya’ya davet edilmesini “diktatörü meşrulaştırmak” olarak değerlendiren KCDK-E, “Diktatör Erdoğan’ı ancak birleşik bir mücadele ve direnişle durdurabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kürt, Türk, Laz, Çerkes, Asuri-Süryani, Ermeni, Alman, Hristiyan, Alevi, Müslüman, Ezidi, kadın, genç ve muhalif herkesin önemli bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu belirten KCDK-E, şu çağrılarda bulundu:

“Türkiye halklarını bekleyen, dünyayı tehdit eden bu tehlikeye karşı ayrı duruşlar, etkinlikler değil ortak mücadele yürütmek ve tüm güçlerimizi ortaklaştırmak esastır.

Şırnak, Cizre, Sur, Efrin’de yakıp, yıkan, gasp eden, katleden, Şengal’de Ezidi halkımızı barbar DAİŞ çetelerini finanse ederek kıyımdan geçiren, Kürde ve insanlığa düşman diktatör Erdoğan’a karşı birleşik mücadele ve direniş tek çözümdür.

Bu nedenle ‘Erdogan not welcome’ adıyla 135 farklı Alman, Kürdistanlı, Türkiyeli kurumun ortak organize ettiği yürüyüşlere katılarak herkesi demokrasi ve özgürlük cephesini güçlendirmeye çağırıyoruz (...) Herkesi diktatör Erdoğan’a karşı ortak tepki gösterebilmek için ‘Erdoğan not welcome’ bileşenleri olarak (...) merkezi yürüyüşlere katılmaya çağırıyoruz.”