KCDK-E Düsseldorf’ta ortaya çıkan iradeyi selamladı

KCDK-E, “Avrupa’nın birçok ülkesinden Düsseldorf’a akan ve kararlılık beyanı yapan halkımıza, dostlarımıza, devrimcilere, demokratlara, insan hakları savunucularına, kadın, çocuk, genç, yaşlı herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanlığı, 25 Haziran günü işgal ve ihanete karşı Avrupa’nın birçok ülkesinden on binlerce Kürdistanlı ve dostunun katıldığı Düsseldorf’taki yürüyüşte ortaya çıkan irade beyanını selamlayan bir mesaj yayınladı.

Eşbaşkanlık mesajında şu ifadeler yer aldı:

“TJK-E (Avrupa Kürt Kadın Hareketi) ve KCDK-E öncülüğünde gerçekleştirilen büyük Düsseldorf yürüyüş ve mitingine on binler seferber oldu. 

50 bin kişinin katıldığı görkemli yürüyüşte kadınlar, çocuklar, yaşlılar, gençler, enternasyonalistler, dostlar, sendikacılar, sanatçılar, devrimci ve demokratlar büyük bir coşkuyla alanları doldurdu.

Türk devletinin kimyasal saldırılarının protesto edildiği yürüyüşte stranlarıyla coşkuyu büyüten Kürt sanatçılar da direnişi dillendirdi.

On binlerin ellerinde taşıdığı farklı dövizlerde soykırımcı Türk devletinin işgal saldırıları, katliamları kınandı. Uluslararası güçlerin sessizliği protesto edildi ve büyük direniş gösteren gerilla sahiplenildi.

Miting alanına kadar kilometrelerce yürüyen on binler, yürüyüş boyunca aralıksız faşizme ve ihanete karşı sloganlar attı.

KÜRT SOYKIRIMINA NET BİR CEVAP OLDU

“NATO üyesi Türkiye’nin kullandığı kimyasallara karşı Kürdistan’ı koruyalım, Kürt özgürlük mücadelesiyle dayanışalım” ana sloganı, on binlerin ağzından bir irade beyanı olarak haykırıldı.

Dört parçadan Kürdistanlıların yek vücut oldukları yürüyüş ve miting, insan hakları savunucuları, tanınmış şahsiyetler, sendikacılar, siyasi partiler, kadın hareketleri, enternasyonalistler ve çeşitli örgütlerin katılımıyla Kürt soykırımına karşı net bir cevap oldu.

Halkların Önderi Abdullah Öcalan’ın resimlerinin taşındığı yürüyüşte on binler, “Terörist Erdoğan” sloganı attı. Yürüyüşte yer alan ve Halkların Önderi Abdullah Öcalan için yürütülen kampanyanın başını çeken İngiliz sendikası temsilcisi Somon Dubbins, Kürt halkıyla omuz omuza mücadele etmeye devam edeceklerini yineledi.

Büyük bir coşku ve kararlılık iradesi ile süren yürüyüş, stranların söylendiği, halayların çekildiği ve direniş dolu mesajların, konuşmaların okunduğu bir mitingle sonuçlandırıldı.

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Avrupa’nın birçok ülkesinden 25 Haziran’da Düsseldorf’a akan ve kararlılık beyanı yapan halkımıza, dostlarımıza, devrimcilere, demokratlara, insan hakları savunucularına, kadın, çocuk, genç, yaşlı herkese sergiledikleri sahiplenme iradelerinden dolayı KCDK-E olarak teşekkür ediyoruz.”