KCDK-E: Efrîn’i sahiplenmek için sokaklara çıkalım

KCDK-E, Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına karşı Kürt halkını sokaklara çıkmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), “An itibariyle Efrîn şehir merkezi bombalanıyor! Dünya sessizliğini kırmak ve Efrîn’i sahiplenmek için sokaklara çağırıyoruz” dedi.

KCDK-E açıklamasında şunları belirtti: “Gözünü kan, katliam ve düşmanlık bürümüş katil Türk ordusu, çeteler an itibariyle Efrîn merkezini bombalıyor. On binlerce sivilin üzerine kanlı bombalarını bir bir bırakıyorlar. Tam bir gözü dönmüşçesine, vahşice ve alçakça katliam gerçekleştiriliyor.

Efrîn halk olarak ayakta ve direniyor!

Katiller sürüsü, alçak jenostçi Erdoğan ve çeteleri çocuk, kadın ve yaşlı demeden tüm sivilleri hedefleyerek an itibariyle Efrîn şehir merkezini bombalıyor.

Efrîn, biziz, Efrîn insanlıktır, Efrîn namustur, Efrîn geleceğimizdir!

KCDK-E olarak Avrupa ve dünyada tüm yurtsever halkımıza derhal sokağa çıkarak tepkisini göstermeye ve seferber olmaya çağırıyoruz! Devrimci, demokrat, aydın, muhalif vicdanlı herkesi sokaklar inmeye ve bu katliama dur demeye çağırıyoruz.”