KCDK-E: Erdoğan’ın uzun kolları Almanya’yı mı yönetiyor

KCDK-E: Halkımız büyük bedeller ödeyerek yaratığımız kurumlara, sanata ve tarihimizin düşüncesini ifade eden kitapları çıkaran yayınevine seferberlik ruhu ile sahiplenmelidir.

Alman polisinin Neuss kentinde Mezopotamya Yayınevine yönelik düzenlediği baskına ilişkin açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, “Almanya’nın bu politikası diktatör Erdoğan’ı aratır bir noktaya gelmiştir. Bugün Mezopotamya yayınevine ve Mir Müzik’e yapılan Erdoğanvari baskılar halkımızın değerlerine saygısızca yaklaşımdır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı şunları belirtti: “Almanya’da bugün Mezopotamya Yayınevi’ne gerçekleşen arama ve baskın kimin çıkarına hizmet ediyor?

Kürt dilini ve kültürünü halkımıza sunma hizmetinden başka bir anacı olmayan yayın ve müzik evine yapılan bu baskın kabul edilemez bir tutumdur.

İnsan hakları, demokratik haklar ve özgürlüklerle bağdaşmayan bu kasıtlı tutum Erdoğan diktatörünün politikalarına açıkça hizmet ediyor.

Bu tutum demokrasi değerleri ile çelişiyor. Zaten kuşatılmış, katliama ve jenoside tabi tutulmuş Kürt halkına karşı bir saldırı anlamına gelmektedir.

Kürdistanı sömürgeleştiren devletlerde Kürt dilini, kültürünü ve değerlerine baskı uygulayarak, yasaklayarak sonuç alacağı gafletini düştü ama sonuç alamadı.

Kürdistan halkı kültürü ve değerleri için büyük bedeller ödeyerek ve fedakârlıklar yaparak kendi direnişi ile kendi sömürgecilerine kabul ettirmiştir

Almanya’nın bu politikası diktatör Erdoğan’ı aratır bir noktaya gelmiştir. Bugün Mezopotamya Yayınevi’ne ve Mir Müzik’e yapılan Erdoğanvari baskılar halkımızın değerlerine saygısızca yaklaşımdır. Biz değerlerimiz için hiç boyun eğmedik ve bundan sonrada tüm fedakârlıkları yaparak değerlerimize, kültürümüze sahip çıkacağız.

Bu uygulama Nazi Almanya’sında uygulanan demokrasi karşıtı bir uygulamadır.  Bu uygulamalar diktatör Erdoğan’a ve DAİŞ’e hizmet etmektedir.

KCDK-E olarak Alman devletini bir kez daha kınıyor, bu ve buna benzer anti-demokratik uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz.

İnsanlık tarihinin en eski kültürüne sahip Kürt halkına karşı saygılı olmaya davet ediyoruz.

Nazi Almanya’sında benzer deneyimleri yaşamış Almanya’nın diktatörlerin oyunlarına gelmemesine çağırıyoruz.

Halkımıza çağrımız büyük bedeller ödeyerek yaratığımız kurumlara, sanata ve tarihimizin düşüncesini ifade eden kitapları çıkaran yayın evine seferberlik ruhu ile sahiplenmelerdir. Kurumlarımıza giderek, direnişimizle sahiplenerek Almanya’nın Erdoğan’ın Kürt düşmanı politikalarının Efrin’deki katliamı destekleyen ve DAİŞ’e prim vermek olduğunun bilinciyle kurumlarımızı sahiplenelim."