KCDK-E: Ethem Xemgin'i uğurlama törenine katılalım

KCDK-E, "Ethem Xemgin araştırmalarını halkının mücadelesiyle ortaklaştırmayı başaran ender aydınlarımızdandı" diyerek, halkı törene davet etti.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, yaşamını yitiren Araştırmacı-Yazar Ethem Xemgin'le ilgili bugün yazılı açıklama yaptı.

"Kürdistan’da Alevilik, Kürdistan tarihi, Mazda inancı, Zerdüştlük, Kürt Mitolojisi gibi araştırmalarıyla öne çıkmış, Araştırmacı-Yazar Ethem Xemgîn hayata gözlerini kapadı" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'AYDINLIĞIN ÖRNEĞİYDİ'

"Ömrünü Kürdistan tarihini ve yaşayan inançların hakikatini ortaya çıkarmaya adayan tarihçi araştırmacı Ethem Xemgin'in kaybı bizler açısından büyük olmuştur. Çağdaş tarihimizin ortaya çıkması için fedakâr ve özverili çalışmalarıyla büyük katkı sunmuştur. Ethem Xemgin, yaşamı, mücadelesi ile Kürdistan’da 'aydın nasıl olmalı'nın adıydı. Tüm çalışmalarını ve araştırmalarını halkının mücadelesiyle ortaklaştırmayı başaran ender aydınlarımızdandı.

Başta Sayın Xemgin’in ailesi olmak üzere tüm halkımızın başı sağ olsun. Değerli aydınımızın özlemi olan hakikatlerin ortaya çıkması, özgür, eşit bir ülkenin gerçekleşmesi için mücadelemizi yükselterek gerçekleştireceğimizin sözünü yeniliyoruz."

TÖREN

KCDK-E, Ethem Xemgin'i uğurlama törenine davet ederek, törenle ilgili şu bilgileri verdi:

Tarih: 1 Kasım 2018

Saat: 12:00

Adres: Eurosaal / Vitalisstraße 308, 50829 Köln