KCDK-E: Herkes 8 Eylül günü Düsseldorf’a akmalı

8 Eylül günü Almanya’nın Dinslaken kentinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne mahkemenin de ret kararı vermesine tepki gösteren KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, her kesi 8  Eylül günü Düsseldorf’ta düzenlenecek mitinge çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, mahkemenin kararının hukukun siyasallaşması anlamına geldiğine dikkat çekti.

Efrîn Platformu öncülüğünde Kürdistan’ın 4 parçasından farklı kurum ve düşünceden Kürt, Türk, Süryani-Asuri, Ermeni, Êzidî, Alevi, Hıristiyan, Müslüman, kadın ve gençlik örgütlerinin de bulunduğu 93 kurumun inisiyatifi ile hazırlıkları tamamlanan Kürt Kültür Festivali’nin Alman-Türk devletinin kirli pazarlıkları ile reddedildiğine dikkat çeken KCDK-E, “8 Eylül tarihinde Dinslaken’de gerçekleştirecek Kürt Kültür Festivali Almanya-Türkiye siyasi pazarlıkları sonucu hukuka siyasal müdahaleyle ret edilmiştir.

Erdoğan diktatörünün Almanya’ya gelişi öncesine denk gelen bu siyasal karar tam anlamıyla barbar çetelere Türk devletinin işgal ve katliamlarına meşruiyet sağlamıştır. Alman Dışişleri Bakanı’nın Türkiye ziyaretine denk gelen bu karar, açıkça Türk devletinin talebi doğrultusunda alınmıştır. Alman-Türk devletinin kirli siyasal ilişkilerinin faturası yine Kürt halkına çıkartılmıştır.

Festival mahkeme tarafından verilen ret kararıyla siyasallaştırmıştır. Mahkemenin bu kararı Alman hukukunun Kürt halkına yaklaşımında siyasi çıkarları esas aldığını ortaya koymuştur. Diktatör Erdoğan’la siyasi, ekonomik çıkarlarını ve ilişkilerini bozmak istemeyen Alman devleti böylece katliamcı Erdoğan rejimine açık desteğini bir kez daha deklare etmiştir.

Diktatör Erdoğan’ın Almanya’ya yapacağı ziyaret öncesine denk gelen bu karar tamamıyla siyasal bir karardır. Gençlik yürüyüşüne de benzer bir uygulamayla her türlü engelleme ve yasak getiren bu zihniyeti kınıyoruz. Bu karar demokrasiye, özgürlüğe ve insan haklarına karşı diktatörlüklerin ve barbar çetelerin yanında yer almak anlamına gelmektedir.

KCDK-E olarak Alman mahkemesinin aldığı bu kararı anti-demokratik ve hukuksuz bulmaktayız. Efrîn Platformu’nun bir bileşeni olarak bu karı kınamak ve halkımızın ulusal özgürlük taleplerini, ulusal birliğini herkese haykırmak 8 Eylül günü Düsseldorf’ta Alman milletvekillerinin ve Efrîn Platformun gerçekleştireceği mitinge tüm halkımızı Efrîn Platformu bileşenlerini ve demokrat ilerici alman halkını kitlesel olarak katılmaya çağırıyoruz. Tüm devrimci, demokrat, aydın, muhalif herkesi 8 Eylül mitingine katılarak bu anti-demokratik siyasi kararı protesto etmeye çağırıyoruz.”