KCDK-E, herkesi Strasbourg’daki eyleme katılmaya çağırdı

KCDK-E, herkesi “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” şiarıyla 15 Nisan’da Fransa'nın Starbourg kentinde yapılacak eyleme katılmaya çağırdı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Sömürgeci faşist Türk devleti ve  ona sessizlikleriyle arka çıkan uluslararası komplocu güçler 25 yıldır Önder Apo, Kürt halkı ve özgürlük mücadelesine karşı soykırım saldırısı yürütmektedir.

Önder APO’ya şahsında süren ağırlaştırılmış tecrit ve izolasyon Kürt halkının özgürlük yürüyüşüne karşı olduğu gibi, dünya halklarının demokratik ulus paradigmasına olan büyük ilgisi, Ortadoğu ve dünya halklarının bu düşünce gücü ve etkisine karşı duyulan korkunun sonucudur.

Tecritle engellenmek istenen Önder APO’nun demokratik, ekolojik ve cinsiyet özgürlükçü fikirleri ve paradigmasıdır. Faşist Türk devletini destekleyen uluslararası komplocu güçler Önder Apo’ya karşı ağırlaştırılmış tecridi bu sebeple ısrarla sürdürmektedir. CPT başta olmak üzere konuyla ilgili tüm kurumlar bu sebeple tecrit ve izolasyona sessiz kalarak destek sunmaktadırlar. Bu nedenledir ki uluslararası kurumlar ve CPT görevini yapmamaktadır.

Önder APO’nun fikirleri derin kriz yaşayan kapitalist moderniteye karşı çözüm gücü olan ve demokratik uygarlık değerleri temelinde yeni bir tarihin başlangıcı olmaktadır. Bu nedenle dünyanın her tarafından halklar Önder Apo etrafında kenetlenmeye devam etmektedirler. Çünkü Önder Apo tüm ezilen ve yok sayılan kimliklerin bir arada eşit, özgür ve ortak yaşamasının yol haritası ve çözümüdür. 

25.⁠ ⁠yıldır süren tecrit ve izolasyona tahammülümüz kalmamıştır. Önder APO’nun özgürlüğü temel yaşam amacımız olarak belirlenmiştir.

Önder Apo, Kürt halkını yüzyıllardır esir almak isteyen, soykırımı hedefleyen, Kurdistan’ın parçalanmasını sağlayan Lozan anlaşması da dahil olmak üzere buna karşı tarihsel direnişin adıdır. Soykırımcı Türk devletini yenilgiye uğratma ve uluslararası komplocu güçleri boşa çıkarma hedefiyle 15 Nisan’da Strasburg’da gerçekleştirilecek  mitinge seferber olalım.

Fedakar halkımız ve dostlarımız gerçekleştirilecek bu kitlesel mitinge seferberlik ruhu ile kendisini katmalıdır.

KCDK-E olarak herkesi Önder APO’nun özgürlüğünde buluşmaya ve insanlığın temel kurtuluş sembolü olan Önder APO’ya özgürlük Kürt sorununa çözüm şiarıyla Strasbourg mitingine katılmaya davet ediyoruz.

Önder APO'suz bir yaşama alıştırma stratejisini ret ediyoruz. Önder APO’nun özgürlüğünü bütün çalışmalarımızın ve yaşamımızın ana merkezi olarak sürdürerek ve bu temelde herkesi 15 Nisan günü binler olarak sahiplenmeye çağırıyoruz.”