KCDK-E Newroz alanlarını dolduran yüz binleri kutladı

KCDK-E, büyük bir özveri ve ulusal birlik bilinciyle başta Frankfurt olmak üzere Avrupa, Avusturalya, Kanada ve dünyanın daha birçok merkezinde seferber olan, emek veren, alanları hınca hınç dolduran yüz binleri selamladı.

AVRUPA'DA NEWROZ

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), 2024 Newroz’u zaferin ve umudun milyonların kalbinde iradeleştiği büyük bir coşku ve gururla kutlandığını belirterek Avrupa’daki Newrozlara katılan Kürt halkı ve dostlarını yayınladığı bir mesajla selamladı. Açıklama şöyle:  

“Önder Apo’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm şiarıyla Rojava, Rojhilat, Başûr, Bakur ve yurt dışında Kurdistan halkları Newroz’u özüne uygun biçimde kutladı. Büyük bir coşku ve irade ile Newroz alanlarını dolduran yüz binlere teşekkür ediyoruz.

2024 Newroz’u zaferin ve umudun milyonların kalbinde iradeleştiği büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Kurdistan, Türkiye, Avrupa, Kanada, Avusturalya’da milyonların Önder Apo etrafında iradeleştiği görkemli Newrozları geride bıraktık.  Tüm alanlarda gençliğin, kadınların, çocukların, yaşlıların ve dostların akın ettiği, tüm renkleriyle ulusal birliğin meydanlarda dalgalandığı Newroz damgasını vurdu 2024 yılına. Bu nedenle 2024 Newrozu tarihimiz açısından coşkulu, kitlesel ve içinden geçtiğimiz tarihsel sürece de cevap olma niteliğindeydi.

Soykırımcı Türk devletinin Kürt halkını topyekün hedef alan politikaları karşısında boyun eğmeyen ve buna karşı Newroz alanlarında politik irade olarak haykıran yüz binlerin net bir karşı koyuş süreci gerçekleşmiştir.

Önder Apo’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm hamlesinin yeni aşamasına milyonların dahil edilmesi hedefiyle süren kampanya, Newroz’da Avrupa, Avusturalya, Kanada olmak üzere 52 merkezde bu hedefle kutlanmıştır. Kürt halkı her yerde ulusal birlik temelinde Önder Apo’nun etrafında kenetlenerek herkese açık mesaj vermiştir.

Almanya’nın Frankfurt kentinde 23 Mart günü gerçekleşen ve yüz binden fazla insanın katıldığı Newroz, bu anlamda komplocu tüm güçlere ve soykırımcı Türk devletine karşı tam bir cevap olarak irade ve Kürt halkının birlik olduğunu net ortaya koydu.

Yurt dışında hemen hemen tüm merkezlerde son yılların en kitlesel ve coşkulu Newrozları kutlandı. Yüz binler “Önder Apo’nun iradesi buradadır ve iradeyi görün” çağrısı yaptı. Yüz binler tüm Newrozlarda Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü talep etti.

Newroz iradesi net olarak herkese Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanmadan Kürt sorunu çözülemeyeceğine işaret etti. Türkiye’nin ve bölgenin istikrarı, savaşa karşı barışın teminatı için Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün zorunlu olduğu gerçeği 2024 Newroz’u ile bilince ulaşmıştır.

Başta Almanya olmak üzere birçok merkezde büyük bağlılık ve duruş sergileyen halkın yoğun ilgisi ve katılımı olmuştur. Halkın alana ulaştırılmasında yaşanan aksaklık ve eksiklikleri görerek, bu eksiklikleri gidermede daha duyarlı olma sözü veriyoruz.

KCDK-E olarak büyük bir özveri ve ulusal birlik bilinciyle başta Frankfurt olmak üzere Avrupa, Avusturalya, Kanada ve dünyanın daha birçok merkezinde seferber olan, emek veren, alanları hınca hınç dolduran yüz binleri selamlıyoruz. Yüz binlerin gösterdikleri irade ve kararlılık sayesinde mücadelemizi kesinlikle özgürlüğe ve zafere götüreceğini olan inancımız tamdır.

Bu inanç ve yüz binleri ayağa kaldırıp biraraya getiren bu enerji ile her birimiz 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde DEM Parti’nin birer çalışanı gibi sorumlu davranarak akraba ve tanıdıklarımızı harekete geçirmeye ve oy kullanmaya teşvik etmeye çağırıyoruz.”