Kıbrıs’ta tutuklanan Kürt siyasetçi Ayaz'ın duruşması ertelendi

Alman devletinin çıkardığı tutuklama ve iade kararı üzerine Kıbrıs’ta tutuklanan Kürt siyasetçi Kenan Ayaz’ın Larnaka’da duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, tutukluluk süresini cuma gününe kadar uzattı.

Kenan Ayaz, 15 Mart Çarşamba günü İsveç'te bulunan ailesini ziyaret etmek için Larnaka havalimanından hareket etmek isterken Kıbrıs polislerince gözaltına alınmıştı.

Almanya’nın tutuklama kararı ve iade talebi gerekçesiyle gözaltına tutuklanan Kürt siyasetçinin duruşması Larnaka mahkemesinde görüldü.

Mahkeme heyeti evrak yetersizliğinden kaynaklı tutukluluk süresini cuma gününe kadar uzattı.

Duruşma öncesi enternasyonalist gençlik örgütleri tarafından Larnaka’da bildiriler dağıtıldı.

"Kürt siyasetçi Kenan Ayaz'ın yanındayız" başlığıyla yazılan bildiride Almanya ile Türkiye'nin arasındaki siyasi ilişkilere dikkat çekildi

Bildiride, “Ayaz şahsında bir halk ve özgürlük mücadelesi yargılanmaktadır. Ayaz'ın mücadelesi halkların bir arada özgürce yaşama mücadelesidir. Kıbrıs devleti Ayaz'ı tutuklayarak aslında NATO ile Türkiye'nin ortaklaşa Kürt halkına karşı başlatmış olduğu savaşa ortak olduğunu ifade eder. Almanya'nın iade talebine yönelik lehte bir karar alınırsa, Kıbrıs mahkemeleri de tarafsızlığını yitirir ve taraf olduğunu açıkça beyan eder" denildi.

Enternasyonalist gençler Lefkoşa'da oynan futbol maçında da "Kürt siyasetçi Kenan Ayaz'a özgürlük" pankartı açtı.

Kendilerini GATE 9 olarak adlandıran taraftar grubu, "Biz GATE 9 olarak her zaman özgürlük mücadelesi yürüten halkların yanındayız. Devrim için hayatını adayanların yanında duruyoruz. Kenan Ayaz gibi devrimci mücadelede hayatını adamış, hiçbir baskı karşı karşısında boyun eğmemiş, tüm ömrünü daha özgür bir dünya için adayan büyük devrimcilere sonsuz saygı duyuyoruz" açıklamasında bulundu.