GÖRÜNTÜLÜ

Sheffield ve Brighton'da Newroz kutlandı

İngiltere’nin Sheffield ve Brighton kentlerinde kiliselerde yapılan coşkulu Newroz kutlamalarında “Önder APO'ya özgürlük” diye haykırıldı.

İNGİLTERE NEWROZ

Britanya’da “Abdullah Öcalan’a özgülük Kürt sorununa barışçıl çözüm” şiarı ile Newroz kutlamaları sürüyor. İngiltere’nin Sheffield ve Brighton kentlerinde yüzlerce kişinin katılımı ile coşkulu Newroz kutlamaları gerçekleşti.

Sheffiel’teki Newroz kutlamasının adresi St Mark Kilisesi oldu. Kürtlere kapılarını açan St. Mark Kilisesi’ndeki Newroz, Kurdistan devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı. Newroz kutlamasının yapıldığı kiliseye Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamalarının yanı sıra PKK, YPG, YPJ ve PAJK bayrakları asıldı. Sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Be serok jiyan nabe”, “Bijî Newroz”, “Jin jiyan azadi” sloganlarının atıldığı Newroz kutlamasına Kurdistanlılar ulusal kıyafetleri ile katıldı.

GERİLLA MÜJDESİ SELAMLANDI

Sheffield Kürt Toplum Merkezi’nden  Zerdeşt Hemrewan, Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Aso Kamali, enternasyonalistler adına Roni ve KNK üyesi Hîva Ahmed konuşma yaptı. Konuşmalarda Newroz’un Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında bütün Kürt ve Kurdistan halklarına özgürlük getirmesi istendi. Newroz ruhuyla Kürt halkının özgürlük mücadelesini yükselttiğinin ifade edildiği konuşmalarda, Kurdistan halkının ulusal birliğinin mutlaka sağlanması gerektiğinin altı çizildi. Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü gerçekleşmeden Kürt halkının özgürleşemeyeceğinin ifade edildiği konuşmalarda, “Bizler ihanete, işbirlikçiliğe ve işgalciye karşı asla geçit vermeyeceğiz.  Gerilla güçleri işgalciye, Kürt ve kadın düşmanlarına gereken cevabı veriyor. Bu anlamda Newroz müjdesini de selamlıyoruz” denildi. Konuşmaların ardından Suna Alan, Mir Serhad ve Bahram Shamami sahne aldı. Halk, şarkılar eşliğinde halay çekti.
Kutlamaların bir diğer merkezi ise Brighton oldu. Sheffield kentinde olduğu gibi Brighton’da da Newroz kutlaması bir kilisede gerçekleşti. St. Martin’s adlı kilisede yapılan Newroz kutlamasına, Kürt Siyasetçi Osman Baydemir, Hove Belediye Başkanı Jackie O’quin, İşçi Partisi yetkilileri, enternasyonalist gruplar ve çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Newroz’da Ey Reqib Marşı hep bir ağızdan okundu. Salona, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları, enternasyonalist şehitlerin fotoğrafları, YPG, YPJ bayrakları ile “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa barışçıl çözüm” pankartları asıldı.

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Sait Suruç da 10 Ekim hamlesini selamlayarak başladığı konuşmada, Newroz ruhuyla Önder Apo’ya özgürlük kampanyasını başarıya ulaştıracaklarını ifade etti.

Tecridin bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Kürt Siyasetçi Osman Baydemir, ulusal birlik, mücadele ve dayanışma halinde olunması halinde tüm tutsakların özgürlüğünün sağlanacağının altını çizdi.

Brighton Hove Belediye Başkanı Jackie O’quin, Newroz’u kutlayarak, Kürt halkının yanında bulunmaktan onur duyduğunu söyledi.

 Enternasyonalist gruplar adına yapılan konuşmalarda ise Kürt halkının Newroz’u kutlanarak, Kürtlerin mücadelesinin her zaman yanında olunacağının altı çizildi.

Konuşmaların ardından Sanatçı Rotinda Yetkiner sahne alarak, gerilla ve direniş şarkılarını seslendirdi. Rotinda’nın hareketli şarkıları eşliğinde halaylar çekildi. Rotinda’nın ‘gerilla’ şarkısına kitle hep bir ağızdan eşlik etti. Ardından Merwan Şan sahne aldı.