Kimyasal Silahlara Karşı İnisiyatif, Berlin’de Af Örgütü ile görüştü

Berlin’de oluşturulan Kimyasal Silahlara Karşı İnisiyatif’ten bir heyet Amnesty International-Berlin ile bir araya gelerek kimyasal silah kullanımına karşı ortak mücadele kararı aldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de oluşturulan Kimyasal Silahlara Karşı İnisiyatif, çalışmalarına hız verdi. Mehtap Erol, Niştiman Tarhan ve Enver Şen’den oluşan bir heyet, Amnesty International (Uluslararası Af Örgütü)-Berlin’de bir araya gelerek, kimyasal silahların insan ve doğa üzerinde yarattığı tahribatı konuştu. Kurumlar, ortak çalışma ve mücadelenin gerekliliğine vurgu yaptı. 

Türk devletinin kimyasal saldırıları karşısında uluslararası basının ve siyasetçilerin sessiz kalmasının kabul edilebilir durum olmadığına işaret eden taraflar, yapılacak diplomatik görüşmelerle konunun gündeme taşınmasının önemini vurguladı. Kimyasal kullanımına dair fikir beyan ettikten sonra tutuklanan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın dile getirdiği, Kürdistan'da kimyasal silah kullanımına dair bağımsız bir heyetin inceleme yapmasının bir talep olarak dile getirilmesi gerektiğini belirten heyetler, konu ile ilgili aylık rutin görüşme ve tartışma kararına ulaştı. 

Heyetler, ayrıca konuya ilişkin ortak basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirme kararı aldı.