KNK’den Erling Folkvord için baş sağlığı mesajı

KNK Yürütme Konseyi, fikirleri ve aktif katılımı ile hep Kürt halkının yanında olan “dostumuz, arkadaşımız ve barış ve demokrasi elçimiz” dediği Erling Folkvord’u mücadelelerinde yaşatacaklarını söyledi.

Kürt Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, bugün Stockholm'da vefat eden Norveçli Kürt dostu Erling Folkvord’a ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı.

 Kürt halkının ve Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin değerli dostu Erling  Folkvord’un yaşamını yitirmesinden dolayı büyük bir üzüntü duydukları kaydedilen Konsey’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “On yıllarca başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen halkların demokratik hak ve özgürlüklerine kavuşması için durmadan çalışan değerli dostumuz Erling Folkvord fikirleri ve aktif katılımı ile hep yanımızda olmuştur. Tüm siyasi karayeri boyunca; Norveç İşçi Komünist Partisi başkan yardımcılığı döneminde ve daha sonra Kızıl Parti üyesi sıfatıyla, yine Norveç eski milletvekili olarak hem Oslo belediyesi Meclisi bünyesinde halkımızın özgürlük mücadelesine destek vermiştir. Bu vesile ile onlarca defa Kürdistan’ın değişik parçalarına gitmiş, Kürdistan davası üzerine üç kitap ve onlarca makale yazarak başta Norveç kamuoyu olmak üzre tüm dünyaya Kürt halkının mücadelesini anlatan gönüllü bir elçi olmuştur.

Kürt, Filistin ve tüm ezilen halkların dostu ve emekçisi Erling Folkvord’un vefatından dolayı başta değerli ailesi olmak üzere partisine ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun diyoruz.

Biz dostumuz, arkadaşımız ve barış ve demokrasi elçimiz Erling Folkvord’u mücadelemizde yaşatacağız. Mekânı cennet olsun.”