KNK’nin kuruluşunun 20. yılı vesilesiyle seminer düzenlendi

KNK’nin kuruluşunun 20’inci yıldönümü vesilesiyle Den Haag’da bir seminer düzenlendi.

 

Kürdistan Ulusal Kongresi’nin (KNK) kuruluşunun 20’inci yıldönümü vesilesiyle Hollanda’nın Den Haag kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir seminer düzenlendi.

YOĞUN BİR KATILIM OLDU

Seminere 4 parça Kürdistan’dan yoğun bir katılım oldu. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan seminerde altı aydır sürdürülen “Faşizmi yıkalım, tecridi kıralım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” sloganı ile düzenlenen hamle kapsamında açlık grevi direnişlerine Den Haag’dan katılan Hüseyin Yıldız ile Hasbi Çakıcı da birer konuşma yaptı.

AYDAR: ULUSAL BİRLİK İÇİN ORTAK DİL, KÜLTÜR, SAVUNMA VE DİPLOMASİ ELZEMDİR

Konuşmalar ardından ise KNK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar söz aldı. Kürdistan halklarının özgürlüğü için verilen mücadelenin sonuca ulaşması için Kürdistan’ın her parçasında mücadele eden siyasi ve askeri yapılan birliğinin sağlanması gerektiğini söyleyen Aydar, “Ulusal birliğin sağlanması için KNK bünyesinde yer alan farklı düşünceler kayıp değil, kazançtır” dedi.

Ortak diplomasi, ortak savunma, ortak kültür ve ortak dilin ulusal birliğin oluşması için elzem olduğuna da dikkat çeken Aydar, şöyle konuştu: “Bu farklılıklar ulusal birliğe hizmet etmeli. Meriwan’dan Qana’ya, Güney Kürdistan’a eğitim dili aynı olmalıdır. Anadil ulusal birliğin temel belirleyicidir. Bugün Güney Kürdistan’da İngilizce, Farsça ve Türkçe ağırlıklı olarak dil eğitim ve öğretiminde kullanılıyor. Bu önümüzdeki süreçte sorun yaratacaktır.”

ABBAS: HER HAREKETTE BİR İDEOLOJİ OLUŞMASI GEREKİYOR

Aydar’dan sonra söz alan Nesrin Abbas ise, bir harekette ideolojinin oluşması gerektiğini belirtti. İdeolojinin hedefe ulaşmada rehber olduğunu dile getiren Abbas, “Örneğin PKK hareketinde Önder Apo kadın mücadelesini temel alıyor. Bunun da Kürt kadınını hayatın her alanına taşımada ve mücadelede belirleyici rol üstlenmesini sağladı. Böylelikle toplumsal değişim ve dönüşüm olumlu yönde gelişiyor” diye konuştu.