Kobanê için acil eylem çağrısı

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), Türk devletinin Kobanê’ye yönelik saldırıları ardından Avrupa’daki Kürtler ve dostlarını acil eyleme çağırdı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, işgalci Türk Devleti’nin Kobanê’nin Kor Eli ve Selim köylerine yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan KCDK-E, Türk devletinin saldırılarının 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ne denk geldiğine işaret ederek, eylemlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

KCDK-E, “Varlığını Kürt düşmanlığı üzerinden oluşturan işgalci Türk ordusu barbar saldırılarına hız vermiş bulunmaktadır. Kobanê’nin Kor Eli ve Selim köylerini ağır silahlarla bombardımana tutan işgalci Türk ordusu katliam ve işgal planlamaktadır” dedi.

Türk devletinin Mart ayında Efrîn işgali ardında Güney Kürdistan’da da KDP’nin desteğiyle işgal saldırılarında bulunduğunu hatırlatan KCDK-E, “Şimdi de özgürlük mücadelemizin büyük kazanımı olan Kobanê ve köylerine dönük işgal girişiminde bulunmaktadır” diye belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Rojava devriminin ve Ortadoğu halklarının büyük kazanımlarına karşı gözü dönmüşçesine yönelen Türk ordusu ve onun tüm işbirlikçileri Kürt halkının kazanımlarını saldırarak yok etmeyi hedefliyorlar.

Kürt coğrafyasında Kürt özgürlük mücadelesini ve insanlığın yeni umudu olan Rojava devrimini yıkmayı hedeflemiş bu gözü dönmüş barbarlara karşı halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz.

9 Temmuz 2012’de Kobanê’den tüm dünyaya armağan edilen Rojava Devrimi şehitlerin kanı üzerinden zafere ulaştı. Ulus-devlet ve onun her tarafa sinmiş statükosuna karşı bir başkaldırıydı”

Türk “diktatörü” Recep Tayyip Erdoğan’ın işgal tehditlerine işaret eden KCDK-E, Erdoğan’ın 2014’te “Kobani düştü düşüyor” şeklindeki açıklamasını da hatırlattı.

“Erdoğan’a karşı halklarımız Kobane’yi özgürleştirerek cevap verdi” diyen KCDK-E, “O gün Kobanê düşmedi, sırasıyla DAİŞ işgalindeki Til Hamis, Til Beraq, Şedadê, Hol, Eyn Îsa, Girê Spî, Sirrin, Tişrîn, Minbic, Tabqa ve Reqa düştü” ifadelerini kullandı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Kürt soykırımını yapmaya yeminli diktatör Erdoğan ve faşist Türk devleti kazanımlarımıza saldırarak intikam almak peşindedirler. Avrupa’da yaşayan yurtsever halkımız, devrimci, demokrat, aydın ve faşizme karşı olan herkes insanlığın özgürlük sembolü haline gelmiş Rojava devrimi ve Kobanê’yi bekleyen tehlikenin bilincinde olarak tarihi Kobanê direniş geleneği ile ayağa kalkmalıdırlar.

Kadın, genç, çocuk ve yüzlerce enternasyonalistin kanı ve canıyla bedel ödenmiş bu toprakları savunmak ve güçlü sahiplenmek için acil eylemler yaparak sahiplenmelidir. Her yeri eylem alanı yapıp, bütün dünyaya diktatör Erdoğan ve işgalci Türk ordusunun barbar, soykırımcı yüzünü göstermelidir.

KCDK-E olarak yurtsever halkımız, devrimci, demokrat, aydın, anti-faşist, enternesyonalist herkesi Dünya Kobanê Günü vesilesiyle acilen eylemlere ve güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.”