Kobanê ve Bağdur da hastanede tedavi altına alındı

Pazar günü Öcalan’ın çağrısı ardından açlık grevi eylemine son veren aktivistlerden Ömer Bağdur ve Cemal Kobanê bugün hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İmralı’da Türk devletinin uyguladığı ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle Almanya’nın başkenti Berlin’de Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatları aracılığıyla yaptığı çağrının ardından geçtiğimiz Pazar günü eylemlerine son vermişti.

Ancak bedenlerini aylardır aç tutmalarından kaynaklı olarak yaşadıkları ciddi sağlık sorunlara rağmen Pazar günü NAV-DEM’in Berlin’deki lokaline gelen sağlık görevlileri eylemcilere hastaneye kaldırmamıştı.

Sağlık görevlilerinin “Sağlık durumları iyi” diyerek sergilediği işgüzarlık Berlin’deki Kürt kurum temsilcilerinin tepkilerine yol açarken, eylemcilerden Ömer Bağdur ve Cemal Kobanê de bugün hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

İmralı’daki tecridin kırılması amacıyla başlatılan direnişte bedenlerini 118 gün aç bırakan Kobanê ve Bağdur yoğun bakım servisinde müşahede altında tutuluyor. Doktorlar, açlık grevi eyleminden dolayı bedenleri zayıf düşen eylemcilerinin enfeksiyon kapmalarından endişe duyuyor.

Açlık grevini 121 gün sürdüren ve Salı günü hastaneye kaldırılan Şiyar Xelil’in de yoğun bakımdaki tedavi süreci devam ediyor. Berlin’deki açlık grevi eylemcilerinden Mele Mustafa Tuzak ise Pazartesi gününden bu yana kaldırıldığı hastanede tedavi ediliyor. Açlık grevi eylemini 134 gibi uzun bir süre devam etmesinden dolayı Tuzak ciddi şekilde kilo kaybı yaşamıştı.