GÖRÜNTÜLÜ

Köln, Kophenag ve Gavle’de 4 Nisan kutlamaları

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Almanya’nın Köln, Danimarka’nın Kophenag ve İsveç’in Gavle şehrinde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

4 NİSAN KUTLAMALARI

KÖLN
Almanya'nın Köln kentinde Köln Viyan Kadın Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle iki ayrı etkinlik düzenledi. 

Yapılan ilk etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağır tecridi protesto eden kadınlar Avrupa Konseyi'ne mektup, İmralı adasına ise kart gönderdi. İlerleyen saatlerde çocukların da katılımı ile Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlandı.
Kutlamada KCDK-E eski eşbaşkanı Fatoş Göksungur bir konuşma yaptı. Göksungur şunları söyledi: “4 Nisan Serok Apo'nun sadece biyolojik olarak dünyaya geldiği birgün değil, ismi tarihten silinen Kürtlerin yeniden diriliş günüdür. Hem Serok Apo'nun hem de Kürdistan'ın doğum günü kutlu olsun.”

KOPHENAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir araya gelen Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı. Kutlama kadın ve gençlik öncülüğünde gerçekleşti
Kutlama vesilesiyle Kurdistan tarihi, coğrafyası ve kültürüne ilişkin bir kültür yarışması düzenlendi.
Ardından gençler sahneye çıktılar ve Kürt Halk Önderi üzerine yapılan stranları okudular.

GAVLE

İsveç'in Gavle kentinde de 4 Nisan kutlandı. Kutlama çerçevesinde Gavleborg Halk Meclisi önce iftar yemeği verdi; iftardan sonra da bir doğum günü kutlaması gerçekleştirildi.

Kutlamada Meclis Adına meclis yönetiminden Cemal Rojhilat söz aldı. Rojhilat, "dünyada hiçbir liderin doğum günü Serok Apo'nun doğum günü gibi bir halk tarafından kendi doğum günü gibi kabul edilmemiştir. Çünkü hiçbir halk Kürt halkı gibi lideriyle beraber yeniden doğmamıştır. Serok Apo'nun doğum günü başta kendisine, sonra da hepimize kutlu olsun" dedi.

Konuşma sık sık Bijî Serok Apo!" sloganlarıyla kesildi. Ardından çocuklar Serok Apo'nun doğum gününü kutlamak için hazırlanan masanın etrafında toplanıp hep beraber pasta kestiler. Kutlama söylenen şarkılar ve çekilen halaylarla devam etti.