Kongra Gel, 1 Aralık Berlin yürüyüşüne güçlü katılmaya çağırdı

KONGRA – GEL Eş Başkanlık Divanı, 1 Aralık’ta Berlin’de yasakçı politikalar ve milliyetçiliğe karşı yapılacak yürüyüşe güçlü katılım çağrısında bulundu.

Almanya’nın başkenti Berlin’de PKK yasağının 25. yıldönümü dolayısıyla 1 Aralık günü yaklaşık 80 Alman siyasi ve sivil toplum örgütünün çağrısı ve öncülüğü bir yürüyüş yapılacak. Yürüyüş, “Özgürlük talebi yasaklanamaz – polis yasası, PKK yasağı ve milliyetçiliğe karşı ortak mücadele”sloganı ile yapılıyor.

Kongra Gel Eş Başkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada, yürüyüşe güçlü katılım göstermeye çağırdı.

Kongra-Gel’in açıklaması şöyle:

“Almanya’da yaşayan Kürdistanlıları, özgürlük ve demokrasiden yana olan Alman dostlarımızı bu yürüyüşe çok güçlü katılmaya çağırıyoruz. Bu yürüyüşün özgünlüğü; Alman siyasi ve sivil toplum örgütleri ve aydınlarının çağrısı ile yapılıyor olmasıdır. Almanya’da demokrasiye duyarlı, yasaklara karşı olan birçok farklı çevre bu yürüyüşe katılacak. Bu yürüyüşün ses vermesi, kamuoyu ve hükümet üzerinde etkili olması için halkımızın bu yürüyüşe güçlü katılımı çok çok önemlidir.

Alman devleti; 25 yıldan beri PKK yasağı ve uyguladığı baskılar ile Kürt sorununu kriminalize ederek çözümsüz bırakılmasında çok olumsuz bir rol oynadı ve Türk devletinin Kürt halkına yönelik yürüttüğü fiziki ve kültürel soykırım politikalarının destekçisi oldu. PKK yasağı Kürt sorununun çözümsüz bırakılmasında etkili olduğu gibi, çözümsüzlüğün Kürdistan’da yarattığı savaşın sonuçları da tüm Avrupa’ya olumsuz olarak yansıdı.

Bu politikalar hem Almanya’da yaşayan Kürdistanlıların yaşamını çok boyutlu olarak olumsuz etkiledi, hem de Alman toplumunun demokratik yaşamının birçok boyutuna da olumsuz yansımalar yaptı. Bundan dolayı da Alman toplumunda PKK yasağına karşı destek giderek büyüyor.

Bu nedenle de PKK yasağının kaldırılması talebiyle yapılan 1 Aralık cumartesi günü yürüyüşüne Alman toplumunda önemli bir katılımın olacağına inanıyoruz.

Bütün bu nedenlerden dolayı “özgürlük talebi yasaklanamaz – polis yasası, PKK yasağı ve milliyetçiliğe karşı ortak mücadele” şiarı ile yarın Berlin’de yapılacak olan yürüyüşe halkımızı tüm coşkusuyla kitlesel olarak güçlü katılmaya çağırıyoruz.”