KONGRA-GEL’den 3 Ağustos çağrısı

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, Şengal soykırımının dördüncü yıldönümü olan 3 Ağustos’ta dünyanın her tarafında yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulundu.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’de yapılan “74’üncü Êzdî soykırımı”nın 4. yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayınladı.

KONGRA-GEL, 3 Ağustos günü dünyanın her tarafında soykırımı protesto etmek ve Şengal’e statü talep etmek amacıyla düzenlenecek olan eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Açıklamada, katliamların baş sorumlusunun Erdoğan ve ittifakları olduğu belirtilirken, KDP, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kurumların katliamın suç ortağı olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk devletinin desteklediği DAİŞ eliyle 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’de yapılan 74. Êzdî soykırımının 4. yıldönümüdür. DAİŞ’in kaçırdığı binlerce Êzdî kadın ve çocuğun akıbetinden hala haber yok. Erdoğan’ın DAİŞ’in patronu olduğu gerçeğini bilmelerine rağmen buna sessiz kalan ve Êzdîler başta olmak üzere tüm Kürtleri yok etme politikalarına göz yuman BM ve diğer tüm uluslararası kurumlar bu katliamlardan sorumludur.

‘PDK BU KATLİAMIN EN BÜYÜK SUÇ ORTAĞIDIR’

Şengal Êzdîlerini silahsız korumasız bir şekilde DAİŞ çetelerinin önüne atan PDK bu katliamların en büyük suç ortağıdır. Bu gerçeğin üstünü hiçbir şey örtemez. Çok ağır olan bu büyük toplumsal ve ulusal yaramızın acısını hiç unutmayacağız.

‘ERDOĞAN YAPTIĞI TÜM KATLİAMLARIN HESABINI VERECEK’

Bu katliamların baş sorumlusu olan Erdoğan ve suç ortaklarını nefretle kınıyor, yapılanların yerde kalmayacağını, hesabının sorulacağını ve mutlaka sonuca götürüleceğini tekrar belirtiyoruz. DAİŞ’in hesabı nasıl boşa çıktıysa, Erdoğan’ın Ergenekon ve MHP ile yaptığı faşist ittifak da boşa çıkarılacak. Sahtekârlık ve hileli seçimlerle saltanatını sürdüreceğini sanan Erdoğan bilsin ki, yaptığı tüm katliamların ve hırsızlıklarının hesabını verecek.

Bu katliamlarda yitirdiğimiz kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere binlerce insanımızın acısını çok derinden yaşıyor, acılı anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Patronu Erdoğan maşası DAİŞ olan Êzdî halkını yok etme planının başarıya ulaşması, Kürt halkı ile birlikte aynı zamanda tüm Ortadoğu halkları açısından da kanlı ve karanlık bir tarihin başlaması olacaktı.

‘HPG, YJA STAR, YPG VE YPJ ŞEHİTLERİNİ SAYGIYLA ANIYORUZ’

Bu vahşi planı durdurmak için DAİŞ’e müdahale ederek soykırımın amacına ulaşmasını engelleyen HPG, YJA STAR, YPG ve YPJ şehitlerini bu vesileyle bir kez daha minnet ve saygı ile anıyoruz. Onlar kahraman şehitlerimiz olarak halkımızın kalbinde ebediyen yaşayacaktır.

Şengal halkı büyük bir fedakarlık ve tarihi bir direniş ile siyasal ve toplumsal kazanımlarını önemli bir düzeye ulaştırdı. Kendi inançlarıyla, toplumsal ve ulusal kimlikleri ile özgürce yaşayacakları ve kendi öz savunma güçleri ile kendilerini savunacakları özerk statülerini oluşturdular. Şengal halkının özerk statüsünü tanımak ve korumak, başta tüm Kürtler olmak üzere kendisine insanım diyen herkesin görevidir.”

‘ŞENGAL STATÜSÜNE SAHİP ÇIKALIM’

Tüm insanlık ve uluslararası kurumlar 74 kez fermanlarla yok edilmek istenen Êzdî inancına mensup halkımıza borçludur. Onları yok etmek isteyen zalimlere karşı insanlığın vicdanını ayağa kaldırarak zalimleri durdurmalıyız. Bu amaçla Kürdistan halkları başta olmak üzere dostlarımız ve kendisine insanım diyen herkes 3 Ağustos günü dünyanın her tarafında yapılacak olan Şengal soykırımını protesto ve Şengal statüsüne sahip çıkma eylemlerine katılmalıdır.

Kürdistan Özgür Kadın Hareketinin, 3 Ağustos gününün kadına yönelik kırım, katliam ve soykırım günü olarak BM tarafından kabul edilmesi için bir kampanya kararı var. Şengale sahiplenme temelinde yapılacak tüm eylemler de bu eksende yürütülmelidir.

Halkımızı ve tüm dostlarımızı bu eylemlere güçlü katılmaya çağırıyoruz. Tüm dünyada güçlü kamuoyu yaratılması açısından bu oldukça önemlidir.”