KONGRA-GEL’den 4 Nisan mesajı

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü 4 Nisan’ı kutlayarak, “Bu aşamada Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü önündeki engeller, artık hiçbir gerekçe ile kabul edilemez” dedi.

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı 4 Nisan vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, Abdullah Öcalan’ın doğum gününü tüm ilerici insanlığa kutladı. 

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Rêber Apo’nun 75. doğum günü başta Önderliğe, mücadele arkadaşlarımıza, halkımıza ve tüm dostlarımıza kutlu olsun. Rêber Apo’nun doğumu özgür Kürd’ün, özgür kadının, özgür toplumun ve özgür yaşamın doğumudur.

Rêber Apo’nun tüm yaşamı özgür insanı ve özgür toplumu yaratma mücadelesi ile geçti. ‘Özgürlük paradigması’ ile tüm dünyada özgür yaşam arayışında olan herkes için umut oldu.

Egemen güçler uluslararası komplo ile Rêber Apo’nun özgürlük yürüyüşünü durdurmak ve O’nun önderliğinde gelişen Kürdistan Özgürlük Mücadelesini tasfiye etmeyi hedeflediler. İmralı sistemi ile O’nu izole ederek yok etmek istediler. Ancak çok büyük yanıldılar. Herkesin “artık bir şey yapamaz” dediği yerde ve koşullarda, Rêber Apo tüm insanlık için özgür toplum ile özgür yaşam projesini sundu.

Rêber Apo’nun sunduğu “özgürlük paradigması” ile halkımız bulunduğu her alanda, uluslararası ve bölgesel güçlerin oluşturduğu soykırım kıskacını kırıyor ve özgür yaşamı inşa ediyor.

Kurdistan gerillası nasıl ki devletin tekniğe dayalı savaş konseptini boşa çıkardıysa, halkımız da bu seçimlerde DEM partisi ile AKP- MHP faşist hükümetinin polis ve askere dayalı gezici seçmen politikasını boşa çıkararak büyük başarı elde etti.

Kürt halkının büyük başarısını hazmetmeyen AKP- MHP faşizmi, Wan büyükşehir belediyesini büyük farkla kazanan DEM partili Abdullah Zeydan’ın yerine mazbatayı AKP’nin adayına vererek, Wan halkının iradesine karşı darbe yapmak istedi.

Rêber Apo’nun ‘Özgürlük paradigması’ ile bilinçlenen ve örgütlenen Wan halkı kendi iradesini yok etmeyi hedefleyen bu darbeye karşı çok görkemli bir direniş sergileyerek, AKP- MHP faşizmine geri adım attırmayı başardı.

Rêber Apo’nun 75. doğum gününün arifesinde Wan halkının sergilediği bu görkemli direnişini ve başarısını içtenlikle kutluyoruz. Wan halkı Rêber Apo’nun doğum gününü bu direniş ile karşıladı ve büyük coşku ile kutladı. Wan halkının coşkusunu ve sevincini yürekten paylaşıyoruz. 

Askeri alanda gerilla karşısında başarısız kalan AKP- MHP faşizmi, bu seçimlerde yaşadığı yenilgi ile siyasi alanda da büyük bir darbe alarak, hızlı bir çöküş sürecine girmiştir. Bu AKP- MHP faşizminin çöküş sürecinin resmi ilanıdır. Gelinen bu aşamada hiçbir güç bu çöküşü durduramaz.

Rêber Apo’nun 75. doğum gününü İmralı koşullarında karşılaması, halk ve hareket olarak bizim için en büyük özeleştiri nedenidir. Mücadelemizin geldiği bu aşamada Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü önündeki engeller, artık hiçbir gerekçe ile kabul edilemez. 

Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin yarattığı gelişmeler, ‘Rêber Apo’ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm’ hamlesinin başarıya ulaşmasının zeminini sunuyor. 

Rêber Apo ile fiziki olarak özgür koşullarda buluşmak hedefiyle, 2024 yılında her alanda Kurdistan halkı ve dostlarımızın yürüteceği mücadelede başarılar diliyoruz.”