KONGRA GEL direnişe çağırdı

KONGRA GEL Eş Başkanlık Divanı, açlık grevindeki HDP’li vekil Leyla Güven’in talebinin tüm Kürt halkının talebi olduğunu belirterek, direnişe çağırdı.

KONGRA GEL Eş Başkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi için açlık grevi yürüten Leyla Güven’in direnişini selamladı. KONGRA GEL, “Leyla Güven ve tüm direnen yoldaşlarımız bizi direnişe davet ediyorlar” dedi.

Hayatın her alanında direnişi yükseltmeye çağıran Kongra Gel’in açıklaması şöyle:

“Leyla Güven; başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemi ile İmralı adasında Önder Apo üzerindeki mutlak tecritin kırılması için halkımızın direniş mücadelesine öncülük yaptı.

Leyla Güven’in şahsında bir kez daha ispat edildi ki Önder Apo’yu sahiplenme ve savunma konusunda, özgür yaşamı kazanma konusunda, Kürt kadını devrimin öncü gücüdür.

Kuzey ve doğu Suriye’de DAİŞ barbarlığının yenilmesi ve halkların demokratik konfederalizm devriminin inşa edilmesinde kadınların öncülük yaptığı gibi, Türkiye’de de faşizmin çökertilmesi ve demokrasinin inşa edilmesinin ilk adımı olan İmralı tecritinin kırılması mücadelesine de Leyla GÜVEN öncülük yaptı.

“Yaşamı uğrunda ölecek kadar sevenlerin” 1982 yılında Amed zindanında yaptıkları öncülük gibi, onların yoldaşı olduğunu söyleyen Leyla GÜVEN ise bu süreçte aynı öncülük misyonunu üstlendi.

Leyla GÜVEN DTK Eş Başkanı ve Hakkari halkının seçilmiş iradesi olarak, İmralı tecritine karşı tüm Kürdistan halkının iradesini temsil etmektedir. Leyla GÜVEN’in tecrite karşı başlattığı direniş, zindanlarda PKK ve PAJK’lı özgürlük tutsaklarının, Bakûr-Başûr-Rojava ve yurtdışında yaşayan halkımızın başlattığı açlık grevleri ve zengin farklı eylemlerle her alana yayıldı.

Başta Leyla GÜVEN olmak üzere İmralı tecritine karşı direnişi yükselten tüm halkımızı ve yoldaşlarımızı saygı ile selamlıyoruz.

GÜVEN’İN YAŞAMI TEHLİKEYE GİRMEDEN SONUÇ ALMAK...

Dört parça Kürdistan ve yurtdışında yaşayan yurtsever halkımız olarak önümüzdeki en temel acil görevimiz; yürütülen açlık grevlerinin amacına ulaşması için, Önder Apo’nun üzerindeki tecritin kırılması için, seferberlik ruhuyla hayatın her alanında direnişi yükselterek Erdoğan hükümeti üzerinde güçlü kamuoyu baskısı oluşturmaktır.

31. güne ulaşan süresiz ve dönüşümsüz açlık greviyle Leyla GÜVEN’in sağlığı ve yaşamı giderek risk altındadır. Yaşam riski oluşmadan sonuç alınması için, halkımızın seferberlik ruhu ile mücadeleyi yükseltmesi gerekir.

ZAMAN, DİRENİŞ ZAMANI

Önder Apo tüm yaşamını halklarımızın özgürlüğüne adadı, kadınların özgürlüğüne adadı, tüm insanlık için özgür ve eşit bir yaşamın oluşması için adadı. Bizler herşeyimiz ile Önder Apo’ya borçluyuz ve onun özgürlüğü için artık herşeyi yapmanın zamanıdır. Leyla GÜVEN ve tüm direnen yoldaşlarımız bizi direnişe davet ediyorlar.

Bizim de halkımıza çağrımız; “İmralı’da tecriti kıralım, Türkiye’de faşizmi yıkalım, Kürdistan’da demokrasiyi kazanalım” şiarı ile direnişi hayatın her alanında yükseltelim. Zaman, direniş zamanıdır.”