Kopenhag’da yürüyüş, Rennes’da ikinci grupla açlık grevi

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 7 Aralık’ta Öcalan için başlatılan açlık grevi, bir yürüyüş ve mitingle sonlandırıldı. Fransa’nın Rennes kentindeki açlık grevi ise ikinci bir gruba devredildi.

Kopenhag’da yerel saatle 14.00 sularında Vesterbros Torv Meydanı'nda bir araya gelen Kürtler ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ve Türk devletinin Maxmur ve Şengal’e yönelik saldırılarını kınadı.

Yürüyüşte TJK,KCK, PKK, YPG/YPJ bayrakları ve Öcalan'ın portrelerini taşındı.

Kortejin en önünde yer alan araca yerleştirilen hoparlörlerden Seve Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına yapılan bir konuşmada Maxmur Kampı'nın Birleşmiş Milletler güvencesinde olduğu hatırlatıldı.

Eylemciler, Danimarka hükümetini Maxmur’daki saldırıyı BM Güvenlik Konseyi’ne taşımaya çağırdı.

Yürüyüşte ayrıca açlık grevindeki HDP’li tutsak vekil Leyla Güven’in talebi doğrultusunca Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi ve özgürlüğüne kavuşması istendi.

Eylemciler sık sık “Öcalan halktır, halk biziz”, “Kanlı ellerinizi Kürdistan'dan çekin”, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış”, “Türk ordusu Kürdistan'dan defol”, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan na bê”, “Faşist, katil Erdoğan” gibi sloganlar attı.

Yürüyüş ardından Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitingde de Türk devletinin saldırılarına dikkat çeken ve mahkum eden konuşmalar yapıldı.

Eylemciler Danimarka Hükümeti ve Avrupa Birliği'ne kitleselleşen açlık grevleri karşısında duyarlı olmaları ve Türk devleti üzerinde baskı yapmaları istendi.

PEKAN ( İç Anadolu Kürtler Platformu) Eş başkanı da eyleme katılarak bir dayanışma mesajları verdi.

Eylemciler, “Jin jiyan azadi” , “Be Serok jiyan na be”, “ Biji Serok Apo” sloganları ile 7 Aralık’ta başlatılan açlık grevini sonlandırdı.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde ise Güven’in eylemine destek vermek ve Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için başlatılan açlık grevi, beşinci gününde ikinci bir gruba devredildi. Açlık grevi 22 Aralık’a kadar devam edecek.