Krasnikut’te Kürtler açlık grevinde

Rusya Federasyonu’na bağlı Saratov ketindin Krasnikut ilçesinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi başlatıldı.

Krasnikut Kürt Kültür Otonomisi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin son bulması ve özgürlüğü için açlık grevi eylemi başlatıldı.

Açlık grevi, Krasnikut Kürt Kültür Otonomisi binasında 15 kişiyle yürütülüyor. Eylemciler adına konuşan Otonomi Başkanı Ramazan Budakov; “Önderliğimize uygulanan tecridin kaldırmak ve özgürlüğü için mücadele etmek her onurlu Kürdün görevidir” dedi.

Budakov, “Bizler Önderliğimiz sayesinde kimliğimize kavuştuk ve onun sayesinde kendi adımıza mücadele etmeyi öğrendik. Önderliğimize uygulanan tecrit milyonlarca Kürde uygulanan tecrittir. Bu tecridin son bulması için Kürtler mücadeleyi daha da yükseltmelidir” diye ekledi.

Açlık grevine katılan diğer eylemciler de yaptıkları konuşmalar da tecridin son bulması için çağrıda bulundu. Türk cezaevlerinde ve Avrupa’da yürütülen açlık grevi eylemleri de selamlandı.