Kürdistanlı Şiş’in açlık grevi 16’ıncı gününde

Galler’in Newport kentinde 16 gündür açlık grevi yapan Kürdistanlı İmam Şiş’in eylemi sürüyor.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık, özgürlük, güvenlik ve üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması amacıyla başlattığı açlık grevi ile dayanışmak amacıyla Kürdistanlı İmam Şiş 16 gündür açlık grevinde.

Strasbourg’daki açlık grevi ile eş zamanlı olarak eylemini başlatan Şiş’i bugün Kürdistanlılar ziyaret etti.

Newport’taki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde devam eden açlık grevi eylemini Liverpool-Manchester Kürt Halk Meclisi temsilcileri ziyaret ederek, dayanışma mesajı verdi.

Saz eşliğinde şarkıların da seslendirildiği ziyarette bir konuşma yapan Liverpool-Manchester Kürt Halk Meclisi üyesi Ahmed Müslim, Kürt halkını ve Galler ve Britanyalı dostları açlık grevi eylemine sahip çıkmaya ve Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için mücadeleye çağırdı.

Galler Halk Meclisi Eş Başkanı Zilan Şengül ise yaptığı konuşmada Leyla Güven başta olmak üzere, Öcalan’ın sağlık, güvenlik, özgürlük ve tecridin kaldırılması talebi ile süresiz-dönüşümsüz açlık grevi yapanların talepleri yerine getirilene kadar mücadelenin sürdürüleceğini söyledi.

Şiş, Fransa'nın Strasbourg kentinde 17 Aralık'ta başlaylan açlık grevi eylemi ile eş zamanlı olarak açlık grevine başladı.