Kürdistanlılar Efrîn için alanlardan ayrılmıyor

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto ediyor.

Fransa’nın Montpellier kentinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti. Comedie Meydanı’nda yapılan eylem saat 18.00’da başladı.

TOULOUSE

Güney Fransa'nın Toulouse kentinde Toulouse Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Toulouse Kadın Hareketi tarafından Türk devletinin Efrîn saldırılarına karşı sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Saat 18:00'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları yaptıkları açıklamada, Türk devletinin ateşkes kararına rağmen Efrîn'de sivilleri katlettiğini hatırlattı. Açıklamada, BM ve AB'nin sessizliğine de tepki gösterildi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde de Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarını protesto etti. Place du Colombi’de başlayan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. "Katil Erdoğan", "Efrîn’e özgürlük, Kürdistan’a statü", "Be Serok jiyan nabe" sloganlarının atıldığı eylem Rennes belediyesinin önünde yapılan mitingin ardından sona erdi.

INNSBRUCK

Avusturya’nın Innsbruck kentinde Kürdistanlılar ve dostları, Efrîn’e yönelik saldırıları protesto etmek için eylem yaptı. “Terorist Türkei”, “Mörder Erdogan” ve “Deutsch panzer raus aus Efrîn” sloganları atıldı.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Demokratik Güç Birliği tarafından kentteki ikinci eylem organize edildi. Alman konsolosluğu önünde düzenlenen eylem ile Alman devletinin Kürt kurumlarına baskı yapması ve kriminalize edilmesi de protesto edildi. Yapılan açıklama ardından konsolosluk önüne siyah çelenk bırakıldı.

BRÜKSEL

Belçika’nın Başkenti Brüksel’de de Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Efrîn’e yönelik soykırım saldırılarına karşı sessizliğini koruyan Birleşmiş Milletler (BM) önünde eylem yaptı. YPG/YPJ bayrakları taşıyan kitle, Türk devletinin katlettiği çocukların fotoğraflarını da taşıdı. Eylem esnasında Efrînli aileler BM’ye dosya verdi. Eylemde “Biji berxwedana Efrînê”, “Diktatör Erdoğan”, “Faşist Erdoğan” sloganları atıldı.

ARNHEM

Efrîni sahiplenme eylemlerinin sürdüğü Hollanda'da Kürtler ve dostları bugün gün boyunca bir çok merkezde eylem yaptı. Den Haag ve Roterdam'dan sonra bir diğer eylem merkezi de Arnhem'dı.

Arnhem kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin işgal saldırıları tamamen ortadan kalkana kadar alanrdan çekilmeyeceklerini belirtti.

LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da Kürdistanlılar ve dostları İngiltere Başbakanlığı önünde eylem yaptı.

FİRENZE

İtalya'nın Firenze şehrinde bir araya gelen Kürtler ve İtalyan dostları devlet Tv'si Rai3 önünde toplanarak, Efrîn'e yönelik sivil katliamları protesto etti. Rai3 TV'nin Efrîn'deki saldırılarına karşı sessizliğine tepki gösteren kitle, TV ekibiyle görüşerek canlı yanına bağlandı. Aynı anda devlet radyosu da eylemcilerle birer görüşme yaptı. Efrîn'deki katliamlara ilişkin bilgi veren kitle daha sonra eylemlerini sonlandırdı.

FLORANSA

İtalya'nın Floransa şehrinde de, Kürdistanlılar ve dostları Efrîn saldırılarını protesto etmek için Rusya temsilciliği önünde bir araya geldi. Temsilcilik önüne siyah çelenk bırakan kitle, Efrîn'deki katliamlarda Rusya'nın da suç ortağı olduğunu belirtti.

PİSA

Pisa'da İtalyan sol komünist bir grup Pisa kulesine pankart asarak Efrîn'e yönelik saldırılara tepki gösterdi. Pisa kulesi önünde eylem yapan bir grup da, Türk devletini ve Rusya'yı protesto etti.