Kürdistanlılar: Efrîn işgali sona erene kadar alanlardayız

Türk devletinin Efrîn işgaline karşı Avrupa'da yaşayan Kürdistanlıların eylemleri sürüyor. Kürdistanlılar Efrîn'e yönelik saldırılar sona erene kadar alanlarda olacaklarını belirtti.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da sömürgeci Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırıları BM binasi önünde protesto edildi. BM önünde çadır açan Kürdistanlılar Efrîn saldırılarına ilişkin pankart, afiş, flamaları çadıra ve çevredeki duvarlara astı. "Katil, Terörist Erdoğan", "Türk ordusu Kürdistan'dan defol" ve "Yaşasın YPG”, “Yaşasın Efrîn" sloganlarının atıldığı eylemde, Efrîn'deki sivil katliamlarla ilgili broşürler dağıtıldı. Eylem yoğun kar yağışına rağmen akşam saatlerine kadar devam etti.

SAARBRÜCKEN

Almanya'nın Saarbrücken kentinde yaşayan Kürdistanlılar Efrîn direnişine destek eylemlerini sürdürüyor. DKTM öncülüğünde bugün Europagaleri’nin önünde bir miting gerçekleşti. Efrîn direnişinde şehit düşen savaşçılar adına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde DKTM eşbaşkan Oruç Dapar ve İsa Zerdesht birer konuşma yaptı. Efrîn'de yaşanan Çağın Direnişini selamlayan Dapar, "Çağın direnişinde 32. gün ve Erdoğan hala çaresiz, hala ordusuyla medyasıyla darmadağınık. Efrîn halkı çok inançlı ve kararlı bir duruş sergileyerek topraklarına, değerlerine ve savaşçılarına ölümüne sahip çıkıyor. Bizler Avrupa'da düzenlediğimiz eylem ve etkinliklerle Efrîn'e, Rojava'ya moral ve motivasyon kaynağıyız. Eylem ve etkinliklerimize sahip çıkalım, direnişi yükseltelim, çağın direnişinin Avrupa'daki sesi olalım" diye konuştu. PYD Saarland adına konuşan İsa Zerdesht ise, düşmanın inkar ve imha politikalarına karşı her tarafta Demokratik Konfederal sistemi hayata geçirmeleri gerektiğini belirtti. Miting, "Bijî berxwedana Efrînê" sloganları ile son buldu.

STUTTGART

Stuttgart Êdî Bese Platformu öncülüğünde 20 Ocak’tan bu yana her gün Schlossplatz meydanında gerçekleşen çadır nöbetini bugün Kadın inisiyatif üyeleri devraldı. ADHK, HDK-A Stuttgart, Yeni Kadın, Cumartesi Anneleri, TJK-E, SKB kadın inisiyatiflerinin ortak yaptığı eylem saat 15.00’da başladı. "Jin Jiyan Azadî", "Kadın katili Erdoğan" ve "Bijî berxwedana Efrînê" sloganlarının atıldığı eylemde, Efrîn'de katledilen sivil ve çocukların fotoğrafları sergilendi. "Türkiye’ye silah gönderimini durdurun, Efrin’i savunun" ve "Efrin’i savunmak, kadın devrimini savunmaktır" yazılı pankartların açıldığı eylemde, Efrîn işgaline ilişkin el ilanları da dağıtıldı. Çadıra gelerek provokasyon yaratmak isteyen bir kişi eylemciler tarafından polise şikayet edilerek, hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

KLEVE

Almanya'nın Kleve kentinde Emmerich DKTM ve Kleve Halk Meclisi'nin çağrısıyla saat 16.00 Kleve Herzogstr.'da bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını kınadı. YPG/YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı eylemde, "Katil Erdoğan, Efrîn'den elini çek" sloganları atıldı. Eylemde konuşan Kürt siyasetçi Osman Ergin, Türk cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın DAİŞ, El Nusra gibi çetelerle işbirliği yaparak Efrîn’e saldırdığına dikkat çekti. Mitingden sonra Gross str. meydanına yürüyüşe geçen Kürdistanlılar sık sık, "Efrîn yalnız değildir", "Türkiye Rojava'dan defol", "Terörist Erdoğan" ve "Erdoğan ve DAİŞ aynıdır" sloganları attı.

HAMBURG

Hamburg'ta bugün Landesbrücke Liman semtinde saat 17.00'da bir araya Efrîn'e yönelik Türk devletinin işgal girişimini protesto etti. Dün yapılan eylemde Türk devletinin işgalci ve katliamcı yüzünü gösteren bir tiyatro oyunu sahnelendi. Efrîn direnişiyle dayanışma sloganlarının atıldığı eylem, önümüzdeki günlerin etkinlik programının açıklanmasının ardından sona erdi.

BIELEFELD

Efrîn'e yönelik saldırıları protesto eylemleri Almanya'nın Bielefeld şehrinde de sürüyor. Bielefeld Karstadt mağazası önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, attıkları sloganlarla Erdoğan rejimini protesto etti. Platform tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın C&A mağazası önünde, 23 ve 24 Şubat günleri ise, Jahnplatz meydanında miting düzenlenecek. Kürdistanlılar işgal saldırıları devam ettikçe, Efrîn'e destek eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde her yıl binlerce insanın katılımıyla geleneksel olarak düzenlenen Basler Fasnacht festivalinin ikinci gününde de Efrîn işgali protesto edildi. Festivalde Erdoğan ve DAİŞ ilişkisini yansıtan karikatür fotoğraflarının kullanıldığı temsili bir tabut taşındı. Ayrıca kortej boyunca şeker ve karanfiller dağıtıldı. Her yılın 19 Şubat’ında başlayan karnaval 3 gün 3 gece sürüyor.