Kürdistanlılar Türk devletinin işgalini protesto etti

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar, Türk İşgaline Karşı Çıkma günü kapsamında Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırılarını protesto etti.

Güney Fransa'nın Toulouse kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM), siyasi parti, sendikalar ve Sivil Toplum örgütleri tarafından oluşturulan Kürt halkı ile dayanışma kolektifi tarafından Dünya Türk İşgalciğine Karşı Çıkma günü vesilesiyle bir yürüyüş organize edildi.

François Verdier metrosu üzerinde bulunan anıtın önünde toplanan Kürdistanlılar ve dostları devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca, "Katil Erdoğan", "Terörist Türkiye" sloganları atılırken, Türk turizmini boykot edilmesine ilişkin bildiriler dağıtıldı.

Mitingde Kürt halkı ile Dayanışma Kolektifi adına konuşan Pierre Granet Erdoğan'ın suç karnesinin çok kabarık olduğunu ama AB devletlerinin bu kirli politikalara sessiz kalarak Erdoğan'ın suç ortağı olduklarını belirtti. KCD-E adına yapılan konuşmada ise, Efrîn halkıyla dayanışma çağrısı yapıldı. Miting "Bijî berxwedana Efrînê" sloganlarıyla sona erdi.

FLORANSA

İtalya'nın Floransa şehrinde Türk devletinin işgaline karşı çok sayıda enternasyolistin de katıldığı bir miting yapıldı. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı miting başta Efrîn olmak üzere tüm Kürdistan genelinde Özgürlük Hareketi ile dayanışma içinde olan dostlar selamlandı. Eylemde yapılan konuşmalarda Kürt halk ile dayanışmanın devam edeceği ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele edileceği belirtildi. Mitingde, Kürdistan Toscana Komitesi adına Erdal Karabey de kısa bir konuşma yaptı. Eylem, Umuda Haykırış ve birçok enternasyonalist grubun müzik dinletisiyle sona erdi.

BRÜKSEL

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Kürt Kültür Derneği'nde, DTKM ve Şehitler Komitesi tarafından Efrîn işgalini protesto etmek amacıyla bir toplantı düzenlendi. Mayıs ayı şehitlerinin de anıldığı toplantıya KONGRA-GEL eşbaşkanı Remzi Kartal ve PYD temsilcisi Koçer Hesekê katıldı.

Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşen savaşçıları anarak konuşmasına başlayan KONGRA-GEL eşbaşkanı Remzi Kartal, Rojava ve Efrîn direnişine dikkat çekti. 24 Haziran seçimlerinde HDP'nin Erdoğan diktatörlüğüne son vereceğini vurgulayan Kartal, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. PYD temsilcisi Koçer Hesekê ise, kadın özgürlük mücadelesine dikkat çekti. Toplantıda şehit aileleri ve Şehitler Komitesi'nden Sultan Oğraş da kısa bir konuşma yaptı.